Senzacija: Kerber osvojila Australian Open pobjedom nad favoriziranom Serenom!

 Foto: Getty Images / Guliver Images 

ANGELIQUE KERBER (28) pobjednica je Australian Opena nakon što je u finalu nadigrala braniteljicu naslova i prvu igračicu svijeta, Serenu Williams sa 6:4, 3:6, 6:4 nakon dva sata i osam minuta igre.

Kerber je do prvog Grand Slam naslova u karijeri stigla u prvom nastupu u finalu i to protiv favorizirane suparnice, a najveći dosadašnji rezultat Njemica je ostvarila u Wimbledonu 2012. kada je igrala u polufinalu.
 
Iako je po prvi put zaigrala u velikom finalu, Kerber nije pokazivala nervozu, oduzela je servis Williams i povela sa 3:1, a nakon što je 34-godišnja Amerikanka uspjela vratiti ravnotežu kod 3:3, Kerber je još jednim breakom stekla ključnu prednost.
 
Drugi je set odlučio samo jedan break kojeg je Williams ostvarila u četvrtoj igri, da bi treći set ponudio veliku dramu. Kerber je povela 2:0, Williams se vratila na 2:2, a ključan je bio šesti gem u kojemu je Kerber iskoristila petu break-loptu za 4:2, a Williams nije iskoristila dvije lopte za 3:3.

Potom je Njemica povela 5:2, te kod 5:3 servirala za meč. Ipak, Williams je odigrala izvrstan gem i smanjila na 5:4, ali kada je Amerikanka po drugi put servirala za ostanak u meču Kerber je odigrala nekoliko sjajnih udaraca i stigla do najvećeg trijumfa u karijeri.
 
Pobjedom u Melbourneu Kerber je postala prva Njemica osvajačica Grand Slam naslova u 21. stoljeću, posljednji njemački naslov osvojila je Steffi Graf u Roland Garrosu 1999. godine. Kerber naslijedila Graf i po tome što je prva Njemica koja je osvojila Australian Open nakon 1994.
 
Kerber je u 1. kolu protiv Japanke Misaki Doi spašavala meč-loptu, a nepuna dva tjedna kasnije podignula je pobjednički pehar.
 
Na novoj WTA ljestvici u ponedjeljak Kerber će zauzimati drugo mjesto, odmah iz Williams.
 
Williams je pak propustila priliku izjednačiti se upravo s Graf na drugom mjestu svih vremena po broju osvojenih Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji. Ostala je na 21 trofeju, Graf ih ima 22, a na vrhu je Australka Margaret Court sa 24.

Pročitajte više