Šibenski vaterpolisti u prvoj ligi u novom bazenu

NA OTVORENOOM plivalištu u gradskom predjelu Crnica u Šibeniku večeras je odigrana posljednja utakmica završnice 2. vaterpolske lige u kojoj je momčad Šibenika pobijedila Vodovod iz Osijeka sa 11:4, čime su oba sastava stekla pravo da u novoj sezoni igraju među prvoligašima.

Šibenčani se tako, nakon svega tri mjeseca, s maksimalnim bodovnim učinkom u južnoj skupini Druge lige vraćaju u hrvatsku vaterpolsku elitu.

Jednako važno je da će novu prvoligašku sezonu, ali i sve iduće, igrati u novom zimskom bazenu, koji bi trebao biti otvoren do kraja rujna.

Naime, neposredno pored postojećeg otvorenog bazena u Crnici, dovršava se izgradnja novog natkrivenog bazena. Riječ je o suvremeno opremljenom 25-metraskom zimskom bazenu koji će biti osposobljen za sva međunarodna natjecanja u plivanju i vaterpolu, a osim tribina za 500 gledatelja, bit će opremljen teretanom, saunom i ostalim sportsko-rekreacijskim sadržajima.

Izgradnju bazena financirala je Javna gradska ustanova "Sportski objekti", kojoj je za kredit od 20 milijuna kuna kod Erste banke, jamstva dao Grad Šibenik. Dodatnih 4,5 milijuna kuna uložilo je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitaka u uređenje okoliša. Radovi su počeli prije godinu dana, a njihov nositelj je šibensko poduzeće "Izgradnja".

"Napokon smo dočekali zatvoreni bazen, nakon što smo godinama trenirali i igrali, uglavnom u Splitu, a povremeno i u Zagrebu. Trebalo je u takvim uvjetima održati klub, održati se u prvoj ligi, upisati mlade... A roditelji su često negodovoli, nisu dopuštali djeci treniranje u takvoj situaciji, kasne noćne povratke s treninga ili utakmica u Splitu. Sad će sve biti lakše. Vjerujem da će Šibenik u novom bazenu iznjedriti možda nekog novog Bukića, Vrbičića, Perinčića... Svi su oni poniknuli u našoj sredini. A kao građanin ovoga grada, radujem se što će ove zime manje djece biti na ulici, a više u bazenu", izjavio je za HINU Branimir Terzanović Pio, direktor vaterpolskog kluba Šibenik, bivši vatrepolist i poznati šibenski sportski djelatnik.

Osim vaterpolistima i plivačima iz Šibenika, bazen će biti otvoren i vaterpolistima iz susjednih mjesta, Betine, Biograda, Sv. Filipa i Jakova, kao i građanima, školskoj djeci, vojsci, policiji...

Kako najavljuje pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Šibenika, Joško Jurić, bazen će svečano biti otvoren za Dan grada, 29. rujna.

Pročitajte više