Sigurni trojac čeka u polufinalu, Braga na ispitu zrelosti

SLIČNO kao i u Ligi prvaka, i uoči četvrtfinalnih uzvrata Europa lige samo je jedna velika nepoznanica.

Portugalska oluja pomela je Spartak i PSV u prvim utakmicama - Benfica je 4:1 bila bolja od Nizozemaca, Porto je pregazio Spartak 5:1, istim rezultatom kojim je i Villarreal protiv Twentea, vrlo vjerojatno, čekirao vizu za polufinale.

Jedini pravi upitnik stoji iznad ogleda Brage i Dinamo Kijeva, koji su u prvom dvoboju odigrali 1:1. Da je Braga uspjela materijalizirati Ševčenkovo isključenje i slaviti u Kijevu 2:1, Portugalci bi već mogli početi slaviti jedan od najvećih uspjeha u povijesti svog klupskog nogometa. No, Ukrajinci su bez svoje prve zvijezde sačuvali 1:1 i s velikim optimizmom dolaze u Bragu.

Maleni klub već je ove sezone napravio najveći uspjeh u povijesti kluba, izbacivanjem Liverpoola u osmini finala, ali tek će se danas njihova snaga naći na pravom iskušenju, uoči 90 minuta u koje ulaze kao favoriti.

Nakon što je ostala i bez matematičkih šansi za naslov prvaka, sve je karte Benfica bacila na Europa ligu, o čemu svjedoči i nedjeljni poraz kod davljenika Navala. Najvećem portugalskom klubu večeras se otvara lijepa prilika za dobar europski rezultat, jer u slučaju da prođu, u polufinalu bi ih čekala najvjerojatnije Braga, koja ipak nije suparnik u rangu Porta ili Villarreala.

Spomenuti dvojac mnogi su prije ždrijeba četvrtfinala vidjeli u finalu, ali kuglice u Nyonu poželjele su da se sretnu mnogo ranije. Uz dužno poštovanje Spartak Moskvi i Twenteu, teško je povjerovati da bi mogli utrpati četiri gola večeras i pritom ne primiti nijedan.

Pročitajte više