Šimić: 6 tisuća naših navijača čulo se kao 60 tisuća Engleza

"U OVOJ veličanstvenoj večeri pobijedio je nogomet", nije mogao sreću suspregnuti ni najiskusniji hrvatski reprezentativac Dario Šimić, važan dio nesavladivog obrambenog bedema Kockastih.

"Bolja smo momčad od Engleza. Jako smo sretni da je Hrvatska među ekipama koje će imati što pokazati na Europskom prvenstvu. Treba nam zdravlje i odlična priprema za Austriju i Švicarsku", referirao je Šimić nakon utakmice.

Hrvatska je, kaže, svoj cilj ispunila. Igru su kontrolirali od početka, bili dominantni, jači, bolji. Englezima nije pomogao ni sudački vjetar u leđa. "Početnih 20 minuta bilo je perfektno. Imali smo sve u svojim nogama tijekom utakmice, a onda je sudac dosudio onaj diskutabilan jedanaesterac. No, Engleze ne treba podcjenjivati. Ipak su oni dobra, kvalitetna momčad. Mi smo u nastavku mogli malo bolje kontrolirati loptu i ne primiti ta dva glupa gola, ali što je tu je. Glavno da je dobro završilo", kaže Šimić i veselo dodaje kako će nam "barem Rusi biti zahvalni".

A na spomen Rusa, odmah na pamet padaju Mercedesi koji su obećani četvorici najboljih hrvatskih igrača. Doista ne znamo kome bi ih Rusi trebali dodijeliti, večeras su svi hrvatski reprezentativci doista disali kao jedan. "O Mercedesima nismo razmišljali", kratko će Šimić.

"Navijači su bili fenomenalni, apsolutno veličanstveni. Šest tisuća naših čulo se kao 60 tisuća Engleza", oduševljeno će Šimić o podršci s tribina. Wembley je večeras doista bio - Hrvatski.

Sljedeća postaja - Euro. Ovo bi doista moglo biti prvenstvo kakvo Hrvatska već deset godina sanja. A ima li boljeg načina za obilježavanje desetogodišnjice osvajanja svjetske bronce od ponavljanja sličnog uspjeha na Euru.

"Ne treba se sad posebno nabrijavati", prizemljeno govori Šimić, ali odmah dodaje: "Nadam se da će nas i tamo ljudi vidjeti u dobrom svijetlu kao večeras. Za Engleze je ovo najteži poraz u njihovoj povijesti, poraz po kojem će ih cijeli svijet zapamtiti".

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više