Šimićev povratak trebao je biti tajna, Bošnjak će se pokoriti odluci kluba

DINAMOV povratnik Josip Šimić je trening "Modrih" promatrao s tribina, naime budući da još nije potpisao ugovor s Dinamom, Šimić još ne trenira. No, pitanje transfera Josipa Šimića, zbog preranog otkrivanja informacije, postalo je upitno.

U razgovoru za Sportske novosti Šimić kaže kako je načelno pristao na povratak u Dinamo, međutim, Josip ističe da mogu iskrsnuti nepremostive teškoće u realizaciji transfera.

"Nije se trebalo s time izlaziti u javnost jer će to zakomplicirati situaciju. Možda bi moji papiri već stigli da se sve radilo u tajnosti." - otkriva Šimić, čiji je transfer u Dinamo upitan zbog važećeg ugovora koji ga  do kraja godine veže za korejski Hyundai.

Šimić zbog toga ne smije s nikim pregovarati o svojoj igračkoj budućnosti, a i vodstvo Hyundaia moglo bi, ako ocjeni da je Dinamo jako zagrizao za Šimića, tražiti odštetni zahtjev, koji i nije najsretnije rješenje za osiromašeni Dinamo.

Za Josipa su, pored Dinama, zainteresirani i neki europski klubovi, međutim, dođe li posao s "Modrima" u pitanje, Šimić ne želi licitirati niti pregaziti obećanje. "Jedino konstatiram da bi se sve moglo zakomplicirati. Naravno, to ni meni ne bi odgovaralo." - kaže Šimić.

I dok bi se Šimić trebao vratiti u Hrvatsku, Dinamov veznjak Ivan Bošnjak navodno ima milijun eura "tešku" ponudu iz korejskog Incheona. Bošnjak je već ranije rekao kako nije presretan odlaskom na daleko istok, međutim kaže da će se pokoriti odluci Dinamove uprave.

"S Dinamom imam ugovor koji traje još tri godine. Nikakvih posebnih klauzula u njemu nema, dakle o mojoj sudbini isključivo odlučuje klupsko vodstvo." - kaže Bošnjak za Sportske novsti te dodaje kako je čuo da ga traže ali da još s nikim nije razgovarao o bilo kakvom transferu.

"O mojem eventualnom transferu odlučit će klub. I ja ću se njihovoj odluci pokoriti. No, ako bih već trebao otići, radije bih ostao negdje bliže, u Europi." - kaže Bošnjak te dodaje kako bi tada bio bliže izbornikovu oku.

Bošnjak zaključuje da bi najrealnija opcija za njega bila da ostane u Dinamu i da tako pridonese povratku "Modrih" na stare staze uspjeha.

Pročitajte više