KOŠARKA

Simon: Hrvati i Srbi će uvijek biti zajedno. Beograd mi je najdraže gostovanje

Foto: Gulliver / Getty Images

KRUNOSLAV SIMON, jedan od najboljih hrvatskih košarkaša, s Efesom, vodećom momčadi Eurolige, danas od 19 sati u 22. kolu gostuje u grotlu beogradske Arene kod Crvene zvezde. 

Lider elitnog natjecanja inače bi bio favorit protiv Zvezde, ali nijedna momčad koja dođe u pakao koji stvaraju njeni navijači ne može si pripisati takav status.

Poseban doček sprema se hrvatskoj zvijezdi turske momčadi, ali Simona ni najmanje ne brinu uvrede Delija. On se Beogradu jako raduje iz drugih razloga:

"Uvijek u Beograd dolazim s lijepim očekivanjima, meni je gostovanje u Beogradu najdraže u Euroligi, kad već Hrvatska nema klub u njoj. U Beogradu imam puno prijatelja, ne samo iz svijeta sporta. Vidjet ću se s Miroslavom Raduljicom, stigao je iz Kine, s njim sam igrao u Milanu, a tamo je bio i Milan Mačvan. Popit ću kavu s Kostom Perovićem, nekadašnjim suigračem iz Unicaje. Volim hranu, restorane, taj duh Beograda. Vidjet ću se, ako ne prije, onda na utakmici i s Vladimirom Štimcem, igrali smo jednu sezonu zajedno u Efesu", nabraja Zagrepčanin Simon za Sportski žurnal zašto se u Beogradu osjeća kao kod kuće.

Simon je govorio i o odnosu između sportaša iz bivše Jugoslavije.

"Koliko ja znam, sportaši iz bivše Jugoslavije, kad se nađu u inozemnim klubovima, najviše se druže i ne znam je li ikada među njima bilo problema, a vjerujte da imam puno primjera ne samo iz košarke. I tako će uvijek biti."

Pročitajte više