skijanje

Sin je legende, Austrijanci su ga otpisali, a danas je napravio veliku senzaciju

AUSTRIJANAC Johannes Strolz je sa startnim brojem 38 postao senzacionalni pobjednik iznimno izjednačenog slaloma za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu.

Za 29-godišnjeg Strolza ovo je bio 64. start u utrkama Svjetskog kupa, u kojem mu je do sada najbolji plasman bilo 10. mjesto na slalomu u Madonni di Campiglio prije dvije godine. Austrijanac je u prvoj vožnji iskoristio odlično pripremljenu stazu i ostvario sedmi rezultat, a za vodećim Fabiom Gstreinom i Manuelom Fellerom zaostao je samo 17 stotinki.

Petim vremenom u drugoj vožnji Strolz je uspio doći do pobjede jer su od šestorice koji su bili ispred njega Francuz Alexis Pinturault i Austrijanac Fabio Gstrein pogriješili, dok su Feller te Švicarci Ramon Zenhaeusern i Luca Aerni bili sporiji. 

Inače Joannes je sin legendarnog Huberta Strolza koji je na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984. zauzeo šesto mjesto u veleslalomu, u kojem je Jure Franko donio medalju za Jugoslaviju. Četiri godine kasnije u Calgaryju Huber je osvojio zlato u kombinaciji i srebro u veleslalomu.

Strolz mlađi je deset godina u Svjetskom kupu, a zanimljivo je da ne trenira s reprezentacijom Austrije jer nema mjesta među 12 najboljih skijaša najskijaškije zemlje svijeta, a svi treninzi su mu individualni.

Pročitajte više