Sindikat nogometaša zahtijeva uvođenje tehnologije

MEĐUNARADNO udruženje profesionalnih nogometaša (FIFPro) uputilo je zahtjev da se što je prije moguće uvede tehnologija kojom bi se provjeravalo je li lopta prešla gol-crtu.

Od Međunarodne nogometne federacije (FIFA) sindikat igrača je zatražio i eksperimentalno uvođenje provjere spornih situacija uz pomoć televizijske snimke.

FIFPro je u svome priopćenju naveo kako je u pitanje došla vjerodostojnost nogometa i upitao se zašto u Fifi vlada toliki otpor uvođenju tehnologije. Predsjednik sindikata Gerardo Gonzalez Movilla dodao je kako je prije nekoliko mjeseci provedena anketa među igračima koji su podržali uvođenje tehnologije na gol-crtu.

FIFPro su na ovakvu akciju naveli nedjeljni događaji na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, odnosno nepriznati gol Englezima u utakmici protiv Njemačke iako je bilo jasno da je Lampardova lopta prešla gol-crtu, kao i pogodak Argentine iz velikog zaleđa u dvoboju protiv Meksika.

Obje su oštećene reprezentacije na koncu izgubile utakmice osmine finala, Engleska je poražena sa 4:1, a Meksiko sa 3:1.

Pročitajte više