Sinkovići nakon pobjede: "Razbili smo ih, mogli bismo veslati još jednu utrku"

Foto: Borna Filić/Pixsell

BRAĆA Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u bugarskom Plovdivu.

Sinkovići su pomeli konkurenciju protiv koje su u jednom trenuku imali i 22 metra prednosti i osvojili nevjerojatno peto svjetsko zlato u karijeri. Dosad su prvaci svijeta bili u četvercu na pariće, dvojcu na pariće i sad u dvojcu bez kormilara, u kojem se natječu manje od dvije godine. U toj disciplini su u kolovozu postali i europski prvaci, a sad su dodali i svjetsku titulu.

Takav prelazak iz jedne discipline u drugu nezabilježen je u povijesti veslanja pa su braća Sinković postali besmrtni likovi ovog sporta.

"Ovo je nevjerojatno. Opet su nam se snovi ispunili. U prvih tisuću metara smo ih sve razbili i do kraja smo samo gledali gdje je cilj. Imam osjećaj da bih mogao veslati još jednu utrku. Hvala svima, dobili smo prekrasne poruke podrške", rekao je Valent nakon trijumfa u Bugarskoj.

"Bilo je čak lakše nego što smo očekivali. Sad smo stvarno ispisali veslačku povijesti i nadam se da ćemo na Olimpijskim igrama dokrajčiti ovu predivnu priču", dodao je Martin.

Sinkovići su u dvojcu na pariće bili europski, svjetski i olimpijski prvaci, u četvercu također, a u dvojcu bez kormilara su u manje od dvije godine osvojili europsko zlato te svjetsko srebro i zlato.

Pročitajte više