NBA DOIGRAVANJE

Sixersi izborili majstoricu, Atlanta osim utakmice izgubila i Bogdana Bogdanovića

Foto: AP Photo/John Bazemore/Guliver

OBJE serije polufinala Istoka NBA lige odlučit će majstorica. Philadelphia 76ersi u gostima su svladali Atlanta Hawkse 104:99 i vratili prednost domaćeg terena izjednačivši na 3:3. Sedma utakmica igrat će se u noći s nedjelje na ponedjeljak, dan nakon što o prvom finalistu Istoka odluče Brooklyn Netsi i Milwaukee Bucksi.

Iako njihov najbolji igrač Joel Embiid igra s ozlijeđenim koljenom, a druga zvijezda Ben Simmons u valjda najlošijoj formi karijere, Sixersi su iščupali gostujuću pobjedu protiv najugodnijeg iznenađenja ovog doigravanja. Malo je tko mogao zamisliti da će Hawksi imati tri pobjede u konferencijskom polufinalu.

Hawksi izgubili utakmicu, ali i svog Bogdanovića

Embiid je završio s 22 poena i 13 skokova, a Tobias Harris i Seth Curry zabili su po 24 te tako nadoknadili još jednu očajnu utakmicu Simmonsa, koji je zbog problema s prekršajima igrao samo 25 minuta i postigao šest poena. Kao i obično, Atlantu je predvodio Trae Young s 34 koša i 12 asistencija, a Bogdan Bogdanović zbog ozljede koljena završio je utakmicu početkom posljednje četvrtine. Još se ne zna hoće li biti spreman za sedmu.

Mlađi brat Stepha Curryja zabio je 12 poena u seriji 14:0 kojom je Philadelphia otvorila treću četvrtinu i prvi put preuzela vodstvo na utakmici. Young je tricom dvije minute prije kraja smanjio na 94:93, a tada je u dvorani nestalo svjetla.

Nakon prekida od nekoliko minuta uslijedila je serija slobodnih bacanja, a Harris i Tyrese Maxey u posljednjih su tridesetak sekundi pogodili njih sedam od osam i tako obranili prednost Philadelphije.

Pročitajte više