SJEĆATE SE UBOJITOG TANDEMA KOJI JE PARAO MREŽE HNL-a? Želi ih Hajduk, sprema se veliki transfer!

Foto: Pixsell / Ivana Ivanović (na fotografiji Ante Rebić, Ante Erceg i Višnja Žužul, iz sretnih dana RNK Split) 

SPORTSKI direktor Hajduka Mario Branco u velikoj je tržišnoj ofenzivi. Dok se rješavaju posljednji detalji rekordnog transfera Nikole Vlašića u Everton, Branco traži "kapitalca" u napadu. Pomalo zaboravljeni Portugalac Hugo Almeida, danas član AEK-a, ozbiljna je opcija, ali ne i jedina. Dres Hajduka mogao bi obući i nekadašnji hrvatski reprezentativac Ante Rebić koji je prije četiri godine iz RNK Split preselio u Fiorentinu.

Za "Viole" je odigrao svega 12 utakmica. 23-godišnji Splićanin karijeru pokušava rehabilitirati na posudbama: bio je RB Leipzigu, Hellas Veroni i Eintrachtu kod Nike Kovača koji ga je i uveo u reprezentaciju Hrvatske. U Frankfurtu je "prodisao", skupio fond od 28 utakmica i zabio tri pogotka. No i dalje je daleko od igrača kojeg je Fiorentina platila oko sedam milijuna eura i dala mu Batistutinu "devetku". Danas prema Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura.

Hajduk bi za Rebića bio novi početak. Plan je da produži ugovor s Fiorentinom (vrijedi još godinu dana) i u Hajduk dođe na posudbu. U napadu ga čeka Ante Erceg, s kojim je u tandemu u dresu braće Žužul parao mreže HNL-a. 

Pročitajte više