Skandal u Beogradu: Navijač napao igrača Crvene Zvezde, svi optužuju Slovenca da je prekršio pravila

Screenshot (Youtube)

CRVENA ZVEZDA izgubila je u 27. kolu Eurolige pred svojima navijačima od Olympiakosa sa 64:66.
 
Težak je to poraz za Zvezdu jer joj je Olympiakos, njen bratski klub, ugrozio prolazak skupine u Euroligi. Sada Zvezda mora pobijediti u dvije od sljedeće tri utakmice. 
 
Dio navijača ispratio je pljeskom domaće igrače u svlačionicu, a dio ih je žestoko izvrijeđao. Srpski mediji javljaju kako se nakon susreta dogodio pravi skandal jer je jedan navijač napao Branka Lazića, košarkaša Zvezde i jednog od tragičara jer je u završnici regularnog dijela promašio oba slobodna bacanja. 
 
"Zašto nisi napravio prekršaj", urlao je navijač i nasrnuo na Lazića. Nastalo je guranje, umiješao se Lazićev suigrač Marko Simonović, a zatim su zaštitari izveli navijača iz Arene.
 

 
U Srbiji za poraz optužuju slovenskog suca Damira Javora. Naime, kod rezultata 64:64 lopta je izašla izvan igre, a španjolski sudac dodijelio je loptu Zvezdi jer je smatrao da je Gudurić njome pogodio Papanikolaoua. Međutim, Javor je zatražio da se gleda snimka sporne situacije, što je trajalo više od dvije minute. 
 
Budući da Slovenac nije bio siguran kome treba dodijeliti loptu, dosudio je "mrtvu loptu", a u tom slučaju napad je imao Olympiakos i preko Printezisa zabio za pobjedu.
 

 
U Srbiji smatraju da je sudac prekršio pravilo Eurolige jer do promjena odluke može doći samo kada snimka kristalno jasno pokazuje sucu što treba učiniti. 
 
"Nevjerojatno je da klupa Zvezde nije reagirala, kao da nitko od njih nije znao za ovo pravilo", čudi se u razgovoru za Telegraf košarkaški sudac koji je htio ostati anoniman.
 
Nakon utakmice domaći navijači raznim predmetima gađali su suce koji su pobjegli u svlačionicu.
 
 

Pročitajte više