Škoti: Hrvat napušta Rangerse nakon pet godina

Foto: EPA-EFE

HRVATSKI reprezentativac i osvajač brončane medalje u Kataru Borna Barišić (30) mogao bi napustiti škotski Glasgow Rangers nakon pet godina. Aktualni finalisti Europa lige nisu uspjeli ugroziti dominaciju Celtica u Škotskoj. Najveći rivali su ih izbacili iz kupa, a u prvenstvu imaju veliku prednost.

Zbog toga je trener Rangersa Michael Beal najavio obnovu ekipe: "Bit će to obnova kakvu klub nije doživio u posljednjih nekoliko godina. Na svakoj konferenciji za novinare me ispitujete hoćemo li što mijenjati. Ne mogu nikoga sada osuditi ili otjerati, ali očito je da ljeto donosi promjene. Nekim igračima istječu ugovori, to vam vjerojatno daje dobre pokazatelje da su promjene u zraku."

U škotskim medijima spominje se pet igrača koji su na izlaznim vratima, a to su Borna Barišić, John Lundstram, Glen Kamara, Ben Davies i Ianis Hagi, sin legendarnog rumunjskog nogometaša Gheorghea. Svi oni su na transfer-listi, a Barišiću i Lundstramu istječu ugovori u ljeto 2024. godine, što ih vjerojatno čini dostupnijima po sniženoj cijeni. Umjesto bivšeg igrača Osijeka, na poziciji lijevog beka sve više prilika dobiva 21-godišnji Turčin Ridvan Yilmaz.

 

Pročitajte više