Škotski navijači u Bariju popili 150 tisuća litara piva i potrošili tri milijuna eura

TKO kaže da su Škoti škrti? Njihov trodnevni posjet jugu Italije, kada je šest tisuća pripadnika Tartan Armyja popilo more alkohola i potrošilo pravo bogatstvo, dokazuje suprotno.

Invazija Škota na glavni grad Puglie dogodila se protekli tjedan, kada je navijačka vojska doputovala na kvalifikacijsku utakmicu njihovih ljubimaca i Talijana, odigranu u srijedu u sklopu kvalifikacija za Euro 2008, koju su domaćini dobili 2:0.

Brojke koje su podastrle gradske vlasti i udruženja ugostitelja, pokazuju da su Škoti u tri dana koliko su boravili u Bariju, potrošili onoliko koliko inače prometa zabilježe tamošnji ugostitelji i hotelijeri tokom cijele zime.

Brojke o hektolitrima ispijenog piva su još više zadivljujuće kada se uzme u obzir da je gradska uprava zabranila točenje i prodaju alkohola od 14 sati pa nadalje na dan utakmice.

"Vlasnici hotela, restorana i gostionica su apsolutno oduševljeni. U tri dana su zaradili onoliko za koliko im je inače potrebno nekoliko mjeseci. Usprkos rekordnoj konzumaciji alkohola, nije bilo narušavanja javnog reda i mira", izjavio je za škotske medije Benny Cambobasso, predsjednik udruženja trgovaca Barija.

"Škotska kultura pijenja je da se pije zbog socijalizacije, druženja. To je jedan vid zajedništva, a tako nešto nije u našoj kulturi", dodao je Cambobasso.

Pročitajte više