Skupina F: Najveći favorit razočarao, Paragvaj i Slovačka iskoristili priliku

VELIKO iznenađenje skupine F priredila nam je Italija svojim ispadanjem. Paragvajci i Slovaci zasluženo prolaze u drugi krug, a Novozelanđanima ostaje žal za propuštenom prilikom.

Nakon blamaže na Europskom prvenstvu, Marcello Lippi odlučio je ponovo preuzeti kormilo reprezentacije. Unatoč ne baš sjajnim predstavama, kvalifikacije su završili bez poraza na prvom mjestu ispred Iraca i Bugara, te jasno dali do znanja kako se na njih treba računati. Slovaci i Paragvajci nadali su se kako mogu Talijanima pomrsiti račune, dok je Novi Zeland bio potpuna nepoznanica koja bi naizgled trebala poslužiti za popravljanje gol razlike.

Prve dvije utakmice skupine demantirale su najave, ranjivosti Talijana u srazu s Paragvajem bile su očite, a prognoze o slabašnom Novom Zelandu nakon dobre igre protiv Slovaka pale su u vodu. Obje utakmice završile su podjelom bodova, 1:1. Paragvajska snaga došla je na vidjelo u drugom kolu kada su sjajnom igrom nadjačali loše Slovake. Popravni ispit za Talijane bio je čak i neugodniji od prve utakmice. Azzurri su isčupali bod hrabrom Novom Zelandu i prenijeli rasplet u zadnjih 90 minuta.

Situacija u skupini nakon dva kola podsjećala je na raznorazna prvenstva na kojima su Talijani prolazili s jednom pobjedom ili čak s tri neriješena rezultata. No, Slovaci nisu bili takvog mišljenja, te su napali od prve minute. U utakmici prepunoj pogodaka, naboja i nerzove, potpuno zasluženo pobijedili su 3:2 i tako aktualne svjetske prvake poslali ranije kući. Utakmica između Novog Zelnda i Paragvaja, na žalost bila jedna od najlošijih na cijelom prvenstvu. Paragvaj nije htio previše riskirati, dok predstavnici Oceanije nisu imali snage ozbiljnije priprijetiti tvrdim Južnoamerikancima.

Igrač turskog Ankaragucua, Robert Vittek sa postignuta tri od četri slovačka pogotka zasigurno je prvo ime skupine. Od paragvajskih igrača vrijedi izdvojiti borbene Alcaraza i Barreta. Zasigurno najveća razočaranja su talijani na čelu s Cannavarom, Gattusom, Montolivom i Iaquintom.

Pročitajte više