Slaven Bilić diplomirao na Akademiji HNS-a

BIVŠI hrvatski reprezentativac Slaven Bilić, nakon one na Pravnom fakultetu, dobio je i diplomu na Akademiji HNS-a.

Jučer je Bilić pred komisijom koju su činili Dujmović, Mihačić, Novoselac i Kubla, obranio diplomski rad s temom "Različite varijante sustava 4-4-2 u nogometnoj igri".

Diplomski je navodno toliko dobar da bi ga trebalo publicirati, a komisija je bila oduševljena Bilićevom razradom problema.

Bilić je za Sportske novosti izjavio kako je zaista mnogo naučio u četiri semestra na Akademiji, a svladao je i anatomiju i fiziologiju.

Smatra kako je Akademiju HNS osmislio majstorski, a da nije tako ne bi je verificirala ni UEFA.

Bilić želi i PRO-licencu, a nada se kako će za početak ostati u Hrvatskoj i svoje trenerske vještine pokazati u Hrvatskoj ligi. Bilić je bio na usavršavanju kod Wengera u Arsenalu, te Lippia u Juventusu, neko vrijeme bio je i trener Hajduka, a sada u obzir dolaze i drugi klubovi HNL-a.

Bilić je izjavio kako bi u Hrvatskoj želio u neki sređeniji klub, a budući da su takvi rijetki, možda je mislio baš na Dinamo.

Bilo bi zaista zanimljivo kad bi Hajdukovac Bilić trenirao velikog rivala iz Zagreba. Upitno je bi li se tada Bilić smio prošetati po Splitu, s obzirom na mržnju među navijačima.

Bivši hrvatski reprezentativac neće se još kandidirati za izbornika jer čeka svoju generaciju, prenose Sportske.

Nije nemoguće da ćemo jednog dana Bobana gledati na predsjedničkom mjestu HNS-a, Bilića kao izbornika, a ostale "vatrene" na drugim pozicijama u HNS-u.

Pročitajte više