Finale Svjetskog prvenstva

Slaven Bilić iz Moskve za Index: Tužan sam i ljut

Foto: EPA

SLAVEN BILIĆ je i na ovom velikom natjecanju oduševljavao engleske gledatelje kao stručni komentator ITV-ja. Ali kada se Hrvatska probila u polufinale, "dao je otkaz". Nije mogao iz studija gledati kako se reprezentacija čiji je dres i trenirku nosio 13 godina bori za svjetski naslov. Pa se preselio na tribine i od tamo navijao za Hrvatsku. 

"Nisam razočaran, ali sam tužan. Ljut sam na neke odluke, na nesreću kod autogola i prelabav penal koji je svirao", prvi je njegov dojam nakon što je Hrvatska u finalu izgubila 2:4 od Francuske. 

Oduševio ga je ulazak Hrvatske u utakmicu: "Nisam očekivao da će Hrvatska igrati tako dobro s obzirom na daleko teži put do finala nego što ga je imala Francuska, koja je k tome bila daleko odmornija i da se oni nisu istrošili kao mi."

Posebno ga boli što je Hrvatska najvećim dijelom utakmice dominirala: "Osim deset minuta u drugom dijelu, od 59. do 69. minute, točnije od njihovog trećeg gola do Llorisove pogreške, cijeli ostatak utakmice mi smo bili bolji. Dominirali smo, imali inicijativu, više dolazaka do njihovog kaznenog prostora. Nažalost, nismo imali sreće."

Naravno, Bilić zna da Francuskoj uvjerljivu pobjedu nije donijela tek sreća: "Treba priznati da je njihova individualna klasa, koja se doduše pojavljivala rijetko, na kraju odlučila utakmicu. Griezmann, Pogba, Mbappe prelomili su je s par poteza."

Poruka za kraj: "Hvala igračima, stožeru i Daliću, jer ono što su nam oni omogućili daleko je više od samog nogometa. Ovo će opet inspirirati djecu da stasa neka nova velika generacija. Nadam se da će ovaj put do toga proći manje od 20 godina."

Nevjerojatna snimka zagrebačkog trga iz zraka

Oduševljeni navijači: Vi ste za nas prvaci!

Ovako se slavilo diljem Hrvatske

Slaven Bilić je za Index prokomentirao finale

Pročitajte više