Bilić se naklonio Daliću i Modriću

Bilić se naklonio Daliću i Modriću
Foto: Epa

DAN nakon veličanstvene pobjede nad Engleskom i plasmana u finale SP-a, cijela je Hrvatska na nogama. U cijeloj se državi samo priča o nogometu.

Slaven Bilić je u razgovoru za NOVU TV komentirao povijesni trijumf Modrića i društva te je analizirao šanse Hrvatske u finalu.

''Osjećam se kao svi Hrvati. Ne kao svi Hrvati koji prate nogomet, nego baš kao svi Hrvati. Cijela zemlja diše kao jedno. Premda je čast biti dio finala i iako mi je drago da sam u Moskvi, tako mi je i žao što nisam u Hrvatskoj, da doživim iz prve ruke ludilo koje se događa u našim gradovima. Svaki dan sam u kontaktu s prijateljima, s obitelji. Sve mi prenose. Moramo biti ponosni na ono što su momci napravili. Hvala im'', kazao je Bilić, pa je u kratkim crtama komentirao jučerašnju utakmicu:

''Utakmica mi je izgledala poput filma koji je počeo loše, a završio fenomenalno. Znali smo već i prije da su Englezi odlični. Brzi su, mladi, neopterećeni. Ipak, pobijedili smo ih'', dodao je Bilić.

''Keane, Scholes, Giggs… Svi oni načelno su zadovoljni plasmanom Engleske, ali razočarani su porazom od Hrvatske. Smatraju da nisu dobro iskoristili svoje odlično prvo poluvrijeme'', dodao je Bilić koji je dobio pitanje je li se čuo s Dalićem.

''Nisam tip koji voli smetati i nametati se. Imam dva, tri igrača s kojima sam jako dobar i preko njih sam čestitao svima ostalima. Mogu samo reći da ovo što Dalić radi je nešto čudesno. Što se tiče finala, bit će jako teško. Francuzi su na papiru strašno jaki. Nisu se poput nas istrošili psihički i fizički. Velika je to prednost. Ali rekao bih ipak da su šanse 50-50.''

Može li Modrić napokon do Zlatne lopte ako Hrvatska bude prvak svijeta?

''Luka je to zaslužio čak i ako ne budemo prvaci. Već pet, šest godina najkompletniji je igrač svijeta. Ako su 2006. mogli dati Zlatnu loptu Cannavaru, onda je jasno da je Luka zaslužio tu nagradu.''

NAJBOLJI TRENUCI SLAVLJA HR POBJEDE Navijačko ludilo nakon pobjede Hrvatske/Croatian fans go crazy after England match Doček reprezentativaca pred hotelom u Moskvi Vidin pobjednički ples
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara