Slaven Bilić: U nekoj ludoj varijanti Hajduk još može osvojiti Kup

"UTAKMICU sam pratio i kao izbornik i kao navijač, te moram reći da je Dinamo zasluženo dobio", rekao je Slaven Bilić na izlasku iz svečane lože u Maksimiru.

"Vrlo brzo su domaćini došli do prednosti 2:0, a nakon toga dogodile su se dvije situacije koje su odredile snage na terenu i nastavak susreta. Naravno, govorim o dva crvena kartona. Prvi je bio neoprezan lakat Buljata, dok je u drugom slučaju, po mom mišljenju, ipak bila riječ o prekršaju za žuti karton. To je ubilo utakmicu jer u drugom poluvremenu Hajduk više nije imao izbora; morali su se zatvoriti u obranu. U tom drugom dijelu Hajduk je čak izgledao bolje nego dok je bio kompletan, iako je Dinamo dominirao cijelom utakmicom", kaže izbornik hrvatske reprezentacije.

"No, ništa još nije gotovo", dodaje Bilić. "Dinamo je napravio veliku prednost, ali u nogometu je sve moguće. U nekoj ludoj varijanti, ako Hajduk na Poljudu zabije rani gol, i ako ih sve bude išlo, još mogu stići tu prednost, kroz penale ili čak u regularnom dijelu. No, to bi bilo ravno čudu", kaže Bilić.

Jurčević: Dinamo je deklasirao Hajduk

Izbornik je utakmicu gledao u društvu člana svog stožera Nikole Jurčevića, koji se ne slaže da Hajduk ima šanse u uzvratu. "Doista im treba pravo čudo. Dinamo je stvorio velike šanse, igrao osjetno bolje i deklasirao Hajduk u nekim trenucima. Bili su bolji i dok su imali jednak broj igrača, a kasnije su se malo opustili. Vidjeli smo jednu veliku pobjedu Dinama, koji je došao na korak do osvajanja Kupa", rekao je Jurčević.

P.V.
Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Pročitajte više