Slaven preokretom do pobjede u Varaždinu, Zadar s igračem manje do boda

OD OSTALIH utakmica trećeg kola HNL-a ističemo veliki preokret Slaven Belupa u Varaždinu i pobjedu do koje su došli u posljednjih deset minuta susreta

> Tijek susreta trećeg kola HNL-a

Priča dana u HNL-u, osim naravno pobjede Zagreba protiv Hajduka, jest veliki preokret Slaven Belupa u Varaždinu. Zapravo, u toj su se utakmici dogodila dva prekoreta. Prvo su vodili Koprivničanci, da bi Varteks s dva pogotka Miljenka Mumleka došao do vodstva od 2:1.

Farmaceuti nakon pobjede puni samopouzdanja putuju u Solun

Kada se činilo da će utakmica tako i završiti, Slaven, koji je bio puno bolja momčad u drugom poluvremenu, napravio je veliki prekoret te pogocim Rogulja i Jurića upisao nova tri boda na svojem kontu.

Sigurno će u Koprivnici biti jako zadovoljni te im je ova pobjeda donijela miran san uoči putovanja u Solun, gdje u četvrtak igraju protiv Arisa u drugom pretkolu Kupa Uefa.

Cibalia teškom mukom pobijedila Šibenik

Cibalia je na svojem stadionu u Vinkovcima stigla do prve pobjede u ovogodišnjem HNL-u. Slavili su s 2:0 iako se isto tako činilo da će drugačije završiti.

Igrala se i ne baš zanimljiva utakmica, Šibenik je odlično stajao na terenu tijekom prvog dijela i većine drugog, nije bilo puno prilika. No onda je Malčić nakon dosuđenog kaznenog udarca doveo svoju momčad u 73. minuti u vodstvo. Samo dvije minute kasnije sve je bilo riješeno. Na 2:0 je povisio Pavličić i donio prvu pobjedu Vinkovčanima.

Tomasov još jednom pokazao zašto je odličan igrač

Prava drama se događala u Šibeniku, gdje je domaćin Zadar (Stanovi nisu još dobili licencu od strane HNS-a), uspio na kraju iščupati bod iako je gubio 2:0 i imao igrača manje.

Osječani su poveli preko Karla Primorca u 37. minuti, nije uspio njegov udarac obraniti izvrsni mladi Zadrov vratar Ježina. U drugom dijelu Zadar je odmah na početku, u 51. minuti, ostao s deset igrača. Zadrov kapetan Jakov Surać je tada zaradio isključenje.

Osječani su povećali vodstvo odličnim lobom Babića koji je prevario istrčalog Ježinu i tada se činilo da je gotova priča na Šubićevcu.

No, na scenu je tada stupio Tomasov. Prvo je u 62. minuti odlično proša te od odbijanca poslao loptu u mrežu. Sedam minuta kasnije isti igrač je pucao s 20ak metara i skinuo paučinu u Skenderovom golu.

Zadar je tako hrabrom igrom stigao do jednog boda protiv Osječana.

Riječani do prvog boda u Zaprešiću

U Zaprešiću su domaći Inter i Rijeka podijelili bodove. Tako su Riječani stigli do svojeg prvog boda na kontu ove sezone, iako su mogli i izgubiti utakmicu.

Riječani su poveli preko Bodrušića koji je rasparao mrežu Brašnića u 27. minuti. U drugom dijelu preokret Intera. Prvo je zabio Nino Bule, a nedugo zatim i Davor Kukec. Oba gola su pala iz izvrsno izvedenih slobodnih udaraca u blizini šesnaesterca. Riječani su ipak uspjeli izjednačiti u posljednjoj minuti susreta i osvojiti prvi bod ove sezone.

M.Š.
Foto: Kristijan Horvat

Pročitajte više