HRVATSKA U-21

Službeno: Igor Bišćan preuzeo mladu reprezentaciju Hrvatske

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

IGOR BIŠĆAN postao je novi izbornik Hrvatske U-21 selekcije, objavio je HNS na službenim stranicama. Mladi hrvatski stručnjak preuzeo je ovu funkciju od Nenada Gračana, a nakon što je podnio ostavku na klupi Rijeke poslije godinu dana i osvojenog Kupa.

"Zadovoljni smo ovakvim raspletom jer je iza Igora velika igračka karijera te će svoja iskustva moći prenijeti na naše najveće talente, a kao trener je već ostvario zavidne uspjehe gdje god je radio. Zato smo sigurni da se radi o odličnom rješenju te mu želimo puno uspjeha u radu s mladom reprezentacijom. HNS će mu osigurati maksimalne uvjete kako bi ostvario ciljeve, a to je prvenstveno razvoj igrača za A-reprezentaciju", izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.

Novi izbornik preuzima mladu reprezentaciju nakon početnog poraza u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo od Škotske, nakon kojeg je Nenad Gračan razriješen dužnosti. Debi na klupi U-21 reprezentacije Bišćan će imati 11. listopada u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, nakon čega ga čeka kvalifikacijski ogled u San Marinu.

"Zahvaljujem rukovodstvu HNS-a na povjerenju i želji koju su pokazali da preuzmem ovu dužnost. Hrvatska je nepresušni izvor velikih talenata i zato se radujem ovom izazovu. Imamo jako dobru generaciju koja može izboriti plasman na Euro, a u njoj sigurno ima igrača za A-reprezentaciju. Zajedno sa svojim stožerom uložit ću maksimalan trud da ostvarimo visoke ciljeve", izjavio je novi izbornik mlade reprezentacije.

Uspješna igračka, ali još uspješnija i relativno kratka trenerska karijera

Bišćan je igračku karijeru započeo u Zagrebu, s Dinamom je osvojio tri naslova prvaka i jedan Kup. Potom je 2000. godine prešao u Liverpool i osvojio Ligu prvaka, europski Superkup, engleski Liga kup i Community Shield. Prije povratka u Dinamo i odlaska u igračku mirovinu 2012. godine proveo je dvije sezone u grčkom Panathinaikosu. S Modrima je na zalasku karijere osvojio još četriri naslova prvaka, tri Kupa i jedan Superkup.

Trenersku karijeru započeo je 2016. godine na klupi Rudeša, s kojim je osvojio titulu u 2. HNL i osigurao plasman u elitni rang. Zatim je preuzeo ljubljansku Olimpiju i odmah uzeo dvostruku krunu u Sloveniji. 

U listopadu 2018. godine naslijedio je Matjaža Keka na klupi Rijeke te se također okitio trofejem, Rabuzinovim suncem, uz finalnu pobjedu nad Dinamom.

Pročitajte više