Sneijder se nada Interistu Mourinhu u finalu Lige prvaka: Jose je jedan od nas

UOČI prve četvrtfinale utakmice Lige prvaka protiv Schalkea na San Siru u utorak, Interov playmaker Wesley Sneijder istaknuo je radost zbog ponovnog susreta s bivšim suigračem Raulom Gonzalezom.

Nizozemski reprezentativac igrao je zajedno s Raulom u Realu od 2007. do 2009. Nakon toga se Sneijder pridružio Interu, s kojim je prošle sezone osvojio Ligu prvaka, pod vodstvom Josea Mourinha, današnjeg trenera Reala. Inter je u finalu pobijedio Bayern s 2:0. Dogodilo se to baš na Realovom Santiago Bernabeu.

"Raul je istinski profesionalac. Bio je baš pravi kapetan i puno mi je pomogao kada sam tek stigao u Real, poput pravog lidera momčadi. Jako me veseli što ću ga opet vidjeti, jer se nismo vidjeli otkad sam otišao iz Reala2 kaže Sneijder.

Rekao je Sneijder još nešto o Raulu.

"Iskreno, nisam ga mogao zamisliti u niti jednoj drugoj momčadi osim Reala. On je tamo bio simbol kluba, kao što je Javier Zanetti u Interu. Bio sam siguran da će Raul završiti karijeru u Realu. No, dobro mu ide i u Njemačkoj, zabija golove kao što je to činio i u Realu. Morat ćemo pripaziti na njega."

Nakon što je Inter prošle sezone pobijedio Bayern u finalu, ove sezone je u skupini igrao protiv Werdera iz Bremena, a u osmini finala se opet sudario s Bayernom. Ždrijeb im je sada dodijelio još jednog njemačkog suparnika.

"Nemojte misliti da smo bili sretni jer smo opet dobili Nijemce. Ne, nismo, jer je Schalke vrlo težak suparnik. Dakako, mi vjerujemo u sebe i imamo dobar osjećaj i pred ove utakmice."

Domaći teren u prvoj utakmici nokaut faze je već postala navika za Inter u Ligi prvaka.

"Prošle sezone smo cijelu nokaut-fazu bili domaćini u prvim utakmicama. Igrali smo prvu kod kuće i protiv Chelseaja i protiv CSKA i protiv Barcelone. I ove sezone opet protiv Bayerna, pa sada i protiv Schalkea. Očito je to dobro za nas."

Protiv Bayerna su ove sezone izgubili kod kuće s 1:0 ali su slavljem 3;2 na Allianz Areni izborili prolaz među 8 najboljih. Sneijder je u nastavku zabio izjednačujući gol, a onda je Goran Pandev u 88. minuti pogodio za pobjedu i prolaz Intera.

"Napravili smo veliki posao u Münchenu. Čak i kada smo gubili s 2:1, vjerovao sam da ćemo proći dalje."

Jose Mourinho je poslao čestitku nakon uspjeha protiv Bayerna Interovom predsjedniku Massimu Morattiju.

"Poslao je i meni čestitku. Ne znam da li je poslao svim igračima. Naravno, bilo je lijepo primiti čestitiku od Mourinha. On je još uvijek jedan od nas!"

Inter i Mourinhov Real ne mogu se ove sezone sastati prije finala na Wembleyju 28. svibnja.

"E, to bi bilo baš lijepo. Nadam se da se mi možemo probiti do finala, kao i Real. Naravno, u tom slučaju nadam se da bi mi pobijedili."

Mourinha je u Interu naslijedio Rafael Benitez. No, nije mu išlo dobro, pa je na njegovo mjesto stigao Leonardo. Inter je nakon toga pronašao svoju staru formu i počeo igrati puno bolje.

"Je, nešto se promijenilo, lagao bih kada bi rekao da nije. Leonarda osjećamo kao jednog od nas. On nije Talijan, ali je ovdje već jako dugo i poznaje ovdašnju kulturu. Vrlo smo sretni s njime, nadam se da je on i s nama, igračima. Mislim da igramo na razini od prošle sezone, ali sada nam slijedi najvažnije razdoblje. Ne trebamo se zamarati s ljepotom igre, važno je jedino da li pobjeđujemo. Još uvijek smo u utrci za finalom i naslovom prvaka Europe. Moramo vjerovati da to možemo, kao što smo vjerovali prošle sezone" zaključio je Sneijder.

Pročitajte više