Šola: Savjest mi je potpuno mirna i čista

VRATAR hrvatske rukometne reprezentacije kojeg je nekolicina švedskih Hrvata pismom optužila da je sudjelovao u "nečasnim radnjama" oko finalne utakmice Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Španjolske, kazao je da mu je savjest potpuno mirna i čista, te se pita tko stoji iza optužbi.

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju Šola je kazao kako se u prvi tren iznervirao kad je čuo što se dogodilo, no nakon što se smirio sagledao je situaciju i malo se ohladio. Dodao je kako svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, jer živimo u demokratskom svijetu, no za njih mora imati i argumente.

"Nije moj problem i nisam pozvan to rješavati, ali se čudim zašto se takvim ljudima i takvim optužbama daje publicitet. To je isto kao da sad nazovem austrijsku skijašku reprezentaciju i da im kažem bez ikakva dokaza da je Herman Maier namjerno promašio jedna vrata i zaslužio diskvalifikaciju. Svi bi mi se smijali." - izjavio je najbolji hrvatski vratar.

Šola je dodao i kako je svima poznat njegov dugi put do uspjeha i karijera bez "ožiljaka", pa se pita kome i zašto bi se pravdao, te tko stoji iza svega.
Najavio je kako će od potpisnika pisma tražiti ispriku, a možda čak i pokrenuti parnicu zbog klevete.

Podsjetimo, u nekoliko redakcija, te Ministarstvu unutarnjih poslova nekolicina je švedskih Hrvata poslala pismo u kojem optužuju našeg vratara da tijekom finalne utakmice, prema njihovoj analizi, pokretima ruke i tijela nije pokazivao namjeru da želi zaustaviti lopte upućene prema našem golu.

Pročitajte više