Soldo: Kako možete za Drpića govoriti da je seljačina?

"NE MOŽETE za Drpića govoriti da je seljak! Pa kako se to odnosite prema čovjeku! Pazite na izraze, ako tu već sjedite. Dobro sam čuo što ste rekli." - oštro je novinarima u Varteksovom salonu zaprijetio trener Dinama, čim su se ugasile kamere  u koje je uživo emitiran njegov prvi dojam s varaždinske utakmice.

> Ježić vjeruje treneru i kada gubi

> Više nije sučajnost; Varteks odgodio Dinamovo šampionsko slavlje

> Potop Hajduka za dvije minute

> Ovo je tragedija

Soldo nije imao razloga za zadovoljstvo, a tradicionalni novinarski komentari, kojima se često hranimo dok iščekujemo trenere na press konferenciji, dodatno su mu otežali večer. Mada takav komentar ne bi prošao ni upola zapaženo da ga nije izrekao inače iritirajuće suzdržan, tih i flegmatičan govornik. Bio je to najodrješitiji Soldo kojeg smo dosad vidjeli. U ulozi trenera, dakako. Kao igrač Soldo se puno lakše nosio s problemima.

Varteks je odgodio modru šampionsku noć, a trener Soldo po prvi je puta dao do znanja da stvari s Dinamom ne idu kako je zamislio. Pokazala je to njegova neočekivana reakcija.

Novinarska opaska na Drpićev račun čista je klasika, ali Soldo nije imao razumijevanja. Čvrsto je stao iza svog igrača u čiju su statistiku upisani jedan žuti i jedan direktno isključujući karton.

"U Drpićevom postupku nije bilo namjere. Nije da ga branim, ali zaista mislim da nije imao namjeru. Nije htio udariti protivnika, možda slučajno u početku, ali onda je stao... Ne, mislim da nije bilo namjere." - govorio je Soldo, kojem su Varaždinci najprije pokvarili debi, a potom i proslavu naslova kojeg je osigurao domaći Branko Ivanković.

"Došli smo u Varaždin odigrati pravu utakmicu i pobijediti. Krenuli smo dobro, pošlo nam je za rukom da zabijemo već u prvom poluvremenu. Dogovorili smo se da nastavimo u istom ritmu u drugom dijelu, ali nismo uspjeli. Što je utakmica dalje odmicala, mi smo bili sve nervozniji. Nismo znali stati na loptu i mirno privesti utakmicu kraju. Obzirom da je Varteks u drugom poluvremenu dominirao, rezultat je na kraju realan." - priznaje Soldo.

"Mandžukić nije simulirao jedanaesterac!"

S nekoliko riječi trener modrih se osvrnuo na pojedince; Boška Balabana i Georga Kocha, uz Drpića dva najupečatljivija lika na terenu. Koch se istaknuo svojim tradicionalno nesigurnim reakcijama na dalekometne udarce, a Balaban, za promjenu, dobrom partijom. No, ipak je od junaka postao tragičar jer je upropastio kontru i siguran drugi pogodak. U igri ga je, nekoliko minuta do kraja zamijenio mladi Barbarić.

"Balaban se diže iz utakmice u utakmicu. I kad nije zabijao, puno nam je značila njegova igra. Puno je dao, iako se to možda ne vidi na prvi pogled. Nije sve u golovima." - smatra Soldo.

Doznali smo da Koch u poluvremenu nije ostao u svlačionici zbog loše predstave, već zbog bolnih leđa; "Igrao je pod blokadom, htio je primiti još jednu i nastaviti. No, mi nismo željeli riskirati."

Soldo se želio provući, ali nije uspio. Od njega su se zahtijevali odgovori. Što i zašto ne štima u Dinamovoj igri?

"Nisam zadovoljan igrom u drugom poluvremenu. Nismo odigrali kako možemo, bespotrebno smo se nervirali i umjesto da povećamo vodstvo, pustili smo Varteksu da izjednači. Također, nismo iskoristili neke šanse. Ne želim raščlanjivati utakmicu po minutama, reći ću samo da je rezultat realan."

Trener je ostao uporan u svojoj namjeri da stopira analizu susreta. No, tada mu je servirana statistika. Dinamo je četiri puta pucao u okvir gola, Varteks deset puta...

"Statistika pokazuje jedno, a rezultat nešto sasvim drugo." - bio je Soldin komentar.

Uslijedilo je potom sveto pravilo; sudac mora biti među krivcima.

"Sudac je nekim svojim odlukama pridonio nervozi. Smatram da Mandžukić nije simulirao jedanaesterac, ali to sada više nije bitno."

Besek: Čekali smo ih i dočekali

"Dinamo je u prvom poluvremenu imao nekoliko situacija vrlo opasnih po nas, ali mi smo prijetili udarcima iz vani. Nismo imali dovoljno sreće da pokupimo odbijene lopte Kocha. Ostao je dojam da smo primili pogodak dok smo dominirali. To nas je vratilo unazad, ali nismo srljali. Čekali smo ih i dočekali. Smatram da smo ulaskom Novinića postali opasniji ispred gola. Presudile su upravo njegove sposobnosti; snalažljivost, agresiva i osjećaj za pogodak. Treba čestitati dečku." - kazao je nakon susreta hit-trener Dražen Besek.

"Moji dečki napravili su veliku stvar; tri puta u sezoni ostali su neporaženi protiv Dinama. Mogli smo i više i to nije kurtoazija. Slavit ćemo ali s oprezom, sutra je ipak novi dan."

Auxerre pratio Drpića i Prahića

Direktor francuskog Auxerrea nazočio je utakmici u Varaždinu. Njegova misija bila je analiza igre Dina Drpića i Igora Prahića. Direktor francuskog kluba nije se nauživao; Prahić je odigrao loše, a Drpić zbog nesportskog ponašanja nije završio utakmicu.

D.C.
Foto: Index

Pročitajte više