LIGE PETICE

Solskjaer odgovorio pobunjenim navijačima: Nema koristi od samosažalijevanja

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED odigrao je još jednu katastrofalnu utakmicu ove sezone i kod kuće izgubio od Burnleyja, 13. ekipe Premiershipa.

Nije ovo bio uobičajeni poraz jer se čini da je navijačima legendarnog kluba napokon dosta. 

Američka obitelj Glazer kupila je klub u proljeće 2005. uz glasan otpor velikog dijela navijača Uniteda. Međutim, idućih godina taj bunt je splasnuo jer je United bio iznimno uspješan i trofejan, da bi se nezadovoljstvo navijača opet javilo i bivalo sve glasnije nakon kraja ere Alexa Fergusona. 

Sada je pobuna jača nego ikada u ovih 15 godina, svjedoči to ponašanje publike na Old Traffordu tijekom zadnjeg meča. Kada je bilo jasno da skromni Burnley pobjeđuje nekada veliki United i to u njegovom domu, krenulo je skandiranje "Vratite nam United", nakon čega je još glasnije i žešće počelo "Ustanite ako mrzite Glazere".

Menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer nakon utakmice je upitan o povicima s tribina:

"Osjećamo se razočarano jer su navijači razočarani. Ipak, držat ćemo se naših vrijednosti i uvjerenja te nema koristi od samosažalijevanja. Čeka nas FA kup u nedjelju. Odgovoran sam za ono što se događa na terenu i do kraja prijelaznog roka gledamo da pojačamo momčad. Razumijem da su navijači razočarani, trebamo napraviti sve što je moguće da pomognemo igračima i klubu. Igrači igraju najbolje kada imaju podršku iza sebe, tako da se trebamo držati toga", rekao je Norvežanin.

Prema engleskim kladionicama Solskjaer je sada najveći favorit za otkaz u Premier ligi, iako unatoč jučerašnjoj blamaži i dalje ima podršku uprave.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više