rukomet

Šoštarić: U životu ovakvo nešto nisam vidio!

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HRVATSKE rukometašice izgubile su od Brazila (25:30) na startu Svjetskog prvenstva. Izbornik Nenad Šoštarić bio je ogorčen suđenjem.

"Ne želim pričati o kriteriju suđenja, to je za neke druge ljude, mi moramo gledati kako mi igramo, ali moram ovo reći. Ja u životu ovakvo nešto nisam vidio, a bavim se profesionalno ovime 30 godina. Nisam, recimo, vidio da se za jedan normalan rukometni faul daje isključenje u 30. sekundi utakmice!? Ja to u životu nisam vidio i tu se već uvlači strah među naše igračice kako dalje igrati obranu. Iz toga onda dolazi i strah u napadu. Suci su nas kastrirali sa svojim odlukama i bilo je jasno da ne možemo igrati svoju, agresivnu i pravu obranu. To što smo pokazali u drugom dijelu pokazuje da možemo i moramo gledati naprijed. Osnovni cilj je proći u sljedeću fazu, pripremit ćemo se za Paragvaj i to nam je sada glavni fokus. Mislim da će sada cure puno jednostavnije igrati i ići dalje na prvenstvu", izjavio je hrvatski izbornik za RTL.

Šoštarić razloge poraza vidi i u lošoj obrani, posebno u prvom poluvremenu, ali i nakon toga je govorio o suđenju: "Mi znamo da naša 6:0 obrana mora biti gusta i to je ovo što smo igrali na kraju. Pa mi smo u prvom poluvremenu primili samo dva gola s vanjskih pozicija, dakle ta gustoća je falila. Ali kažem - kriterij, u nekim fazama utakmice Ćamilu su mogli ubiti, ali isključenja nije bilo!"

Pročitajte više