SP BEZ MESSIJA? Argentina nije uspjela pobijediti ni Peru, kolo prije kraja kvalifikacija je ispod crte!

Foto: Guliver Image/Getty Images

VICEPRVACI SVIJETA opet su se osramotili. Argentina ni na domaćem terenu, prekrcanoj La Bomboneri, nije uspjela pobijediti Peru (0:0) u predzadnjem kolu kvalifikacija za SP.

Jednu utakmicu prije kraja borbe za odlazak u Rusiju, Messi i društvo su na tek šestom mjestu južnoameričkih kvalifikacija za SP, što znači da prema ovom stanju na tablici ne idu na Svjetsko prvenstvo.
 
Argentinci imaju jednako bodova kao i Peru te identičnu gol-razliku (+1), ali Peruanci su zabili čak deset golova više od jalove Argentine.
 
Nevjerojatno je da je momčad s takvim strijelcima i kreativcima, kao što su Messi, Dybala, Icardi, Di Maria, Gomez i ranije Higuain (kojeg je novi izbornik Sampaoli otpisao), u 17 kvalifikacijskih utakmica postigla samo 16 golova. Zato ima samo 25 bodova i čak sedam remija.
 
U nezapamćeno neizvjesnoj i tijesnoj južnoameričkoj borbi za četiri mjesta koje na SP vode izravno, dok peto jamči dodatne kvalifikacije, važan je svaki gol. Kako vidimo na tablici, Argentincima bi se nedostatak golova i nepreciznost, koju su demonstrirali i protiv Perua, mogla teško osvetiti.
Argentinci za pet dana kod Ekvadora igraju zadnju utakmicu, ali ni pobjeda kod jedne od samo tri momčadi (od deset ukupno) koje nemaju šanse za plasman na SP, ne jamči im izravan odlazak u Rusiju.
 
Ne samo zato što ovise o rezultatima i ostalih suparnika ili zato što je Ekvador do sada zabio čak devet golova više od Messijeve reprezentacije, nego i zato što je to jedno od najtežih gostovanja u Južnoj Americi. 
 
Argentina tamo u službenoj utakmici nije pobijedila od 2001. Brazil je kod Ekvadora u kvalifikacijama za SP prvi put u povijesti pobijedio prošle godine.
 
Uzimajući u obzir sve ovo, nitko ne može jamčiti da Argentina ide na SP.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više