Španjolci: Modrić i Kroos definiraju Realov stil igre. Mladi još nisu na toj razini

Foto: Profimedia

REAL MADRID odavno je počeo planirati momčad za sljedeću sezonu. Ključni dolasci trebali bi biti oni Kyliana Mbappea (PSG) i Alphonsa Daviesa (Bayern), spominje se i Leny Yoro (Lille), ali tek treba vidjeti što će biti i s igračima kojima istječu ugovori. Carlo Ancelotti po tom pitanju ima dvije brige, a Luka Modrić je jedna od njih.

Navodi to španjolski Sport ističući da su hrvatski veznjak i Toni Kroos u sličnoj situaciji, s ugovorima koji im vrijede tek do kraja sezone. "Hrvat i Nijemac definiraju stil Realove igre već više od deset godina. Svi tipovi igrača prošli su uz njih, ali njih dvojica bili su ti koji su vodili igru momčadi i donijeli joj brojne uspjehe. Ancelotti se i dalje oslanja na njih u veznom redu i uvijek ima barem jednog od njih na terenu", navodi se.

"Ancelotti pazi kako im raspoređuje minutažu i oprezan je kad to radi. Nijemac je uobičajeno starter, a Hrvat zamjena, no to se mijenja ovisno o utakmicama. Oni su magnet koji drži momčad na okupu, igrači koje ostali traže po sredini igrališta, kojima predaju loptu i puštaju ih da povezuju linije. Ancelotti bi bio u velikim problemima kad bi ostao bez obojice", nastavlja se u tekstu.

Mladi su u njihovoj sjeni, pred njima je još puno lekcija

Dodaje se da Fede Valverde odrasta u njihovoj sjeni, da je tu i Aurelien Tchouameni, kao i Eduardo Camavinga. Za sve je bolje da još uvijek sazrijevaju uz Modrića i Kroosa, ističe se uz napomenu da niti jedan od trojice navedenih nije na razini Hrvata i Nijemca i da je pred tim mladim igračima još puno lekcija koje moraju naučiti.

"Budućnost Kroosa i Modrića je nesigurna", piše dalje Sport uz podsjetnik da je 34-godišnji Kroos rekao "ne" kad su ga pitali je li donio odluku o nastavku karijere. Potom se okreće Modriću i ističe se njegova važnost za Real.

"Hrvat je nebrojeno puta rekao da se želi umiroviti u Realu, ali ne pod bilo koju cijenu. Ne želim biti teret treneru, ne želim biti niti tu zbog starih zasluga", zaključuje se uz navod da Modrić igrama opravdava status koji ima.

Pročitajte više