Španjolci o Kovačiću i Realu 2015. godine: Službena verzija priče krije još jednu

Foto: Profimedia

MATEO KOVAČIĆ vraća se danas u Madrid, gdje će kao član Manchester Cityja konkurirati za današnju utakmicu četvrtfinala protiv Reala, svog nekadašnjeg kluba. Hrvatski veznjak bio je Realov igrač od 2015. do 2018., kad je otišao prvo na posudbu u Chelsea, a potom s njim potpisao ugovor.

Ostaje zapisano da je Kovačić za Real odigrao 108 utakmica, postigao tri i asistirao za osam golova. Kao igrač madridskog velikana bio je španjolski prvak, triput je osvojio Ligu prvaka i slavio s njim ukupno devet trofeja. Po dolasku Kovačića u Madrid, neki španjolski mediji pišu o njemu i njegovom vremenu provedenom u klubu.

Relevo tako navodi da je za Kovačićev dolazak na Santiago Bernabeu zaslužan zapravo Carlo Ancelotti, a ne Rafael Benitez, trener koji je tad vodio madridsku momčad.

Ancelotti je prvi htio Kovačića u Realu

"Službena verzija obično krije još jednu. Ona se ne mora puno razlikovati, ali je zanimljivija. U konkretnom slučaju, novinska arhiva govori da je Mateo Kovačić potpisao za Real u ljeto 2015. nakon truda koji je uložio Rafa Benitez. Veznjaka je zapazio nakon nekoliko utakmica u Serie A, gdje je on bio trener Napolija, a Hrvat igrač Intera, i potrudio se dovesti ga. To je priča i u njoj je sve točno. Ipak, nije Benitez bio taj koji je prvi spomenuo Kovačićevo ime u uredima Bernabeua. Prvi je to napravio Ancelotti", navodi se.

"Talijanu nisu bili potrebni izvještaji drugih razina kluba. Njemu je iskustvo govorilo da taj dječak ima budućnost", nastavlja se u tekstu i piše da je Ancelotti zapazio Kovačića kao tinejdžera u Dinamu kad je u sezoni 2012./13. vodio Paris Saint-Germain u utakmicama s njim.

Stigao u Madrid uz "pomoć" Ancelottija, podršku Beniteza i blagoslov Modrića

Podsjeća se potom na daljnji razvojni put Kovačića i njegovu prepletenost s Ancelottijem. Tvrdi se tako da je talijanski trener u ljeto 2014. pozvao Kovačića jer je u njemu prepoznao kvalitete i vidio igrača koji bi mogao olakšati posao Luki Modriću u veznom redu ili biti zamjena za njega kad je on ozlijeđen.

Nije Kovačić bio prioritet Reala, postao je to Toni Kroos, no postojali su kontakti, ali Inter se protivio njegovoj prodaji. Interes se ponovno pobudio u ljeto 2015., nakon otkaza Ancelottiju i uz dopuštenje Beniteza. Financijska kriza natjerala je Inter na prodaju i posao je proveden.

"Na kraju je Kovačić stigao u Madrid uz 'pomoć' Ancelottija, podršku Beniteza i blagoslov Modrića, koji se tu pokazao kao najbolji posrednik", ističe se pa prolazi kroz dane koji su uslijedili i zaključuje da se Kovačić danas na Bernabeu vraća kao važan igrač Manchester Cityja.

Pročitajte više