Španjolcima luksuz, Hrvatima - premali kreveti

MORA da su se hrvatski rukometaši neugodno iznenadili po dolasku u Mannheim, gdje su uspješno odradili četiri susreta i službeno potvrdili plasman među osam najboljih svjetskih momčadi.
Na njihovoj igri nije se dalo uočiti da spavaju na premalim krevetima, u koje čitavom figurom ne stane nitko osim Červara i Kaleba, da ne mogu zatvoriti vrata od kupaonice dok se ne priklješte uz susjedni zid ili da nemaju gdje posušiti robu. U isto vrijeme, aktualni svjetski prvaci Španjolci, uživali su u de luxe ambijentu hotela s pet zvjezdica.


Organizatori su se, naravno, ogradili od svake odgovornosti, a naši su jedva čekali preseljenje u Koeln. Da se IHF pridržavao rasporeda od prije godinu dana, Hrvatska bi večeras igrala u Hamburgu. Mnogi naši ljudi već su nabavili avionske karte, ali pomoći nema. Nijemci su odredili da oni idu u Koeln, a IHF je ponudio degutantnu ispriku na službenim stranicama.

"Istina je da su u Mannheimu Španjolci uživali vrhunski smještaj, svi ostali boravili smo u prilično nehumanim uvjetima. Rukometašima su noge virile iz kreveta, mislim da dalje ne trebam govoriti." - kaže nam predsjednik HRS-a Željko Kavran.

Prvenstvo se ionako vrti isključivo oko domaćina. Ostali su statisti. Bit je što više zaraditi i naravno, uzeti medalju. Medijski naslovi vrište, Njemačka je već na krovu svijeta...

"Pa ne znam je li se ikada dogodilo da Nijemci organiziraju neko natjecanje, a da ne uzmu odličje. Naravno da sada žele svjetsku titulu i ne biraju sredstva da do nje dođu. Promijenili su mjesto odigravanja četvrtfinala, IHF je to bez problema odobrio i to nije u redu. O medijskoj propagandi ne treba trošiti riječi, oni su se već proglasili prvacima." - tvrdi predsjednik.

Kada je naša delegacija konačno krenula za Koeln, zaustavila se 40 km prije. Toliko je, naime, od spomenutog grada udaljen hotel u kojem su smješteni. Petar Metličić kaže da su na kavu išli u Bonn jer im je bliže.

"Hotel je zaista izvan grada, ali je dvorana 20 km udaljena, što odgovara propisima IHF-a. Nemamo se pravo žaliti, a i smještaj je u Koelnu vrhuski, hotel ima pet zvjezdica." - dodaje Kavran.

D.R.
Foto: M.P.

Pročitajte više