RUKOMETNI EURO

Španjolski mediji: Protiv Hrvatske igra se za ponos, a ne za lakšeg protivnika

Foto: EPA

NAJVEĆI španjolski mediji današnju utakmicu svojih rukometaša protiv Hrvatske (16 sati) doživljavaju kao generalku pred polufinale, u kojoj su pravi razlozi za pobjedu ponos i nastavak pobjedničkog niza, a ne prvo mjesto u skupini i na papiru lakši protivnik u borbi za finale.

"Proba za medalje protiv Hrvatske u Beču", naslov je teksta na AS-u koji govori upravo o tome.

"Više nema lakih protivnika, oni koji su preživjeli do ove faze s razlogom su tako visoko", prenosi AS riječi španjolskog izbornika Jordija Ribere te naglašava da Hrvatska kroz povijest nikada nije ležala Španjolcima te da je dobila 19 od 31 međusobne utakmice, uz 11 španjolskih pobjeda.

AS napominje kako je Hrvatska odmarala Duvnjaka, Cindrića i Karačića protiv Češke i lamentira je li bolje u takvim utakmicama, kakva će biti i ova današnja, poštedjeti najbolje igrače ili zadržati tenziju.

"Ne razmišljamo o Stockholmu i polufinalu, o tome ćemo razmišljati u četvrtak. Danas igramo dobru utakmicu", rekao je golman Gonzalo Perez, koji je već triput na ovom EP-u proglašen igračem utakmice.

Marca tekst pod naslovom "Hrvatska se vrti oko svoje čvrste jezgre" započinje objašnjenjem kako je naša reprezentacija redovit sudionik polufinala na velikim natjecanjima te da je takav status opravdala i u Austriji. Piše o obrani 5-1 na čelu s Domagojem Duvnjakom, koji s Cindrićem, Karačićem i ljevorukim Stepančićem predvodi brzi i kreativni napad. Njih su četvorica, piše Marca, zaslužni za više od polovice hrvatskih golova na ovom EP-u te napominje kako je golmanska pozicija, na kojoj je posljednjih godina bilo puno promjena, a sad je drže Šego i Ašanin, najslabija točka.

Marca piše i kako je Červarova momčad strukturalno čudno balansirana, da se uvelike oslanja na svoju jezgru i da je zato profitirala brzim osiguravanjem polufinala, što joj je omogućilo odmaranje najboljih protiv Češke.

U drugom tekstu Marca donosi izjavu izbornika Ribere: "Ovo znači da je naš rukomet i dalje na vrhu." Ribera govori o važnosti petog uzastopnog polufinala Španjolske, dok su se velesile poput Francuske i Danske odavno oprostile od prvenstva, ali i napominje kako će polufinalisti iz druge skupine biti u prednosti jer je do Stockholma puno jednostavnije doći iz Malmöa nego iz Beča.

"Jedini naš problem je nedostatak vremena, jer dok se oni budu pripremali, mi ćemo slobodan dan potrošiti na put", rekao je Ribera.

Mundo Deportivo jedini već u prvoj rečenici naglašava kako će pobjednik izbjeći Norvešku u polufinalu.

"Mislim da nas čeka čudna utakmica jer ni nama ni Hrvatima nije toliko važno protiv koga će igrati u polufinalu", rekao je Joan Canellas.

Mundo naglašava i kako će Španjolcima za prvo mjesto biti dovoljan i bod zbog bolje gol-razlike od Hrvatske, ali da ionako nema smisla kalkulirati jer će se skupina II ionako rasplesti nakon naše. Tamo Norveška i Slovenija za prvo mjesto igraju u 18:15, kad će okršaj Hrvatske i Španjolske već biti završen.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više