Špehar: Kandidirat ću se za predsjednika HNS-a

"NI MARKOVIĆ ni Štimac, treba nam novi čovjek", česti su komentari navijača na tragikomičnu borbu za predsjednika HNS-a. Tko zna, možda bismo "treću opciju" mogli dobiti u vidu - Roberta Špehara. Prvi čovjek NK Osijeka najavljuje kandidaturu za predsjednika nezadovoljan stanjem u kojem je zapeo naš nogomet.

"Ne mogu više gledati kako se problemi gomilaju i ništa se ne rješava. Nije ovo moja službena kandidatura, niti sam grabežljivac koji se želi dokopati fotelje. Jednostavno, više ne mogu trpjeti ovu situaciju gdje se raspravlja o nebitnim stvarima poput toga tko će biti dopredsjednik Udruge prvoligaša, a ne radi se na boljitku nogometa. Podržavam Markovića, glasovao sam za njega i priznajem ga kao predsjednika. Imam iskrene namjere i ne želim nikoga rušiti", rekao nam je Špehar pa najavio da će se kandidirati za predsjednika ako se otvori mogućnost:

"Ako dođe do trećega kruga, ja ću se kandidirati. Ali, ponavljam, nisam grabežljivac na funkcije nego želim napredak našem nogometu i ne želim tratiti vrijeme na sporedne stvari dok nam je nogomet u ovakvom stanju."

"Iza mene ne stoji nikakav lobi"

Poruka Igoru Štimcu je:

"Štimca pozivam da prizna rezultate i da konačno počnemo svi puhati u isto jedro."

Znači li to da kandidaturom ide kontra osječkog lobija koji je podržao Markovića?

"Ponosan sam što sam iz osječke županije, ali ovim pokazujem da nisam ničiji potrčko niti da itko stoji iza mene. Nikakav lobi nije stajao iza mene dok sam bio igrač, ne stoji niti sada."


Što može ponuditi što Marković i Štimac ne mogu?

"Mislim da imam znanje i puno ideja kako popraviti stvari. Ukoliko dođe do trećeg kruga predstavit ću svoj program kojeg imam u glavi i o kojem sad mogu pričati satima."

"Bayern će poslati ponudu za Dinu"

Što Šephara najviše smeta?

"Smeta mi da je Udruga prvoligaša odvojena od HNS-a, smeta mi što se dijelimo na sjever-jug i što se ne možemo dogovoriti, smeta mi što imamo 180 dana pauze i 150 dana kad se ne igra nogomet, smeta mi što moji juniori i kadeti u kupu moraju igrati u Pločama, a ja to u ovakvoj besparici moram platiti 60 tisuća kuna...", u dahu je odgovorio Špehar.

Špehara smo pitali i za interes Bayerna za njegovog sina Dinu, najmlađeg profesionalca u Osijeku. Bavarci su bili na utakmici Lokomotive i Osijeka.

"To je točno. Razgovarao sam sa skautom Bayerna, pričali smo 45 minuta i rekao mi je da ga već dugo prate. Rekao mi je da će se za 2-3 tjedna vratiti sa ponudom Bayerna za Dinu."

Pročitajte više