SPEKTAKL U ISTANBULU Tisuće navijača dočekalo Domagoja Vidu

Foto: Screenshot YouTube

CIJELO prošlo ljeto trajali su pregovori između Dinamo Kijeva i Bešiktaša oko transfera Domagoja Vide u turski klub. Transferna cijena otprilike je iznosila 5 milijuna eura, no Turci su naposljetku odustali.

Nekoliko mjeseci kasnije uspjeli su zaključiti dolazak hrvatskog reprezentativca. Prije nekoliko dana Vida se fotografirao u dresu aktualnog turskog prvaka, a danas je hrvatski reprezentativac stigao u Istanbul, gdje ga je na aerodromu dočekala armija navijača turskog velikana. Tisuće navijača slavnog kluba došli su na aerodrom u Istanbulu samo da bi poželjeli dobrodošlicu hrvatskom reprezentativcu. Ovih dana očekuje se da Vida potpiše ugovor i službeno postane novi igrač Bešiktaša.
 

Budući da mu je ugovor s Dinamo Kijevom istekao 31. prosinca, Domagoj Vida u Bešiktaš je stigao u statusu slobodnog igrača. U Ukrajini je stekao cjelovitu igračku afirmaciju, kao i reputaciju pouzdanog braniča. Bio je kapetan i miljenik pristaša najtrofejnijeg ukrajinskog kluba s kojim je osvojio dva nacionalna prvenstva (2015., 2016.) te dva Kupa (2014., 2015.).
 
Karijeru je započeo u Osijeku, a 2010. godine nastavio u Bayer Leverkusenu, gdje je otišao za 2,16 milijuna funti. Godinu kasnije prodan je Dinamo Zagrebu za 1,17 milijuna funti. Na koncu, u Dinamo Kijev otišao je u siječnju 2013. godine u transferu vrijednom 4,5 milijuna funti. Danas mu se tržišna cijena procjenjuje na 8,1 milijun funti.
 
Poznata je priča kako je Bešiktašev upravni odbor smislio plan kako da Domagoja Vidu promptno preproda u slučaju ponude od 10 milijuna eura. Tamošnji mediji nagađali su kako će Hrvat u Istanbul doći samo kako bi Turci na besplatnom transferu dobrano napunili klupsku blagajnu. Everton i Milan podulje vrijeme spominju se kao zainteresirani klubovi.
 
No te priče su samo špekulacije i medijska naklapanja. Sudeći prema dočeku u Istanbulu, navijači su presretni što im je došao hrvatski reprezentativac.
 

Pročitajte više