HAJDUK

Splićani skupili tonu hrane za beskućnike, pomogao i Hajduk

SEDMA po redu humanitarna akcija "Tona hrane za splitske beskućnike" rekordna je prema prikupljenom iznosu donacija za potrebe Udruge MoST. Uspješno ju je i ove godine organizirala skupina splitskih novinara 4 N, a u akciji su ponovno sudjelovali i HNK Hajduk, aktualni i bivši nogometaši te ostali splitski sportaši.

Podsjetimo, Udruga MoST se brine o splitskim beskućnicima i korisnicima Socijalne samoposluge, a ovogodišnju akciju su, uz aktualne hajdukovce, podržali TK Marjan, KK Split, ŽKK Split, KBK Ameno, GK Split 1700, Četiri kafića, Klub splitskih olimpijaca, JK Mornar, VK Jadran, VK Bura, TK Zmajevo oko, PK Sedmi vjetar, ST Kwan, CAF, HS tajlandskog mozga, ŽNK Marjan, NK Adriatic, tvrtke Tommy i Pivac, bivši igrači i kapetani Bijelih Mario Maloča, Lovre Kalinić, Nikola Vlašić, Goran Milović, Zoran Nižić i Mario Pašalić, zatim Nikola Vujčić, Antonio Plazibat…

U ime Hajduka nazočni su bili predsjednik Uprave Jasmin Huljaj, sportski direktor Saša Bjelanović, trener Siniša Oreščanin, kapetan Josip Juranović te suigrači mu Mijo Caktaš i Ante Palaversa.

"Krenulo je skromno kupnjom par vrećica hrane, završilo je ovom donacijom, zasad ne možemo reći koliko, moramo precizno zbrojiti. S obzirom da je prošle godine bilo 82.050 kuna vjerujem da će ove godine ta svota biti nadmašena. Hvala svima koji su se uključili u akciju, hvala donatorima, sportašima, sportskim klubovima. Kao što je rekao jedan moj kolega, dok smo mi tu pokušat ćemo se potruditi da nema gladnih u ovom gradu. Nadam se da će to potaknuti sve ostale da rade slične akcije", rekao je u ime 4N jedan od organizatora Tomislav Gabelić.

"Odazvali smo se na ovu humanitarnu akciju. Odazvat ćemo se uvijek ovakvim akcijama, mislim da je ovo jako lijepa priča. Donirali smo novce, onda smo otišli kupiti hranu, svi smo se organizirali u roku od tri-četiri dana. Teško je gledati čovjeka na ulici, mislim da bi svi koji imaju i mogu trebali pomoći", rekao je kapetan Hajduka Josip Juranović.

Pročitajte više