Split nakon 11 godina srušio Cibonu

NAKON 11 sezona HKL-a i 11 titula prvaka Cibone, Split CO je u dvije utakmice finala s lakoćom svladao Cibonu i postao novi prvak Hrvatske.

U drugoj utakmici finala doigravanja u Zagrebu su pobijedili Cibonu VIP 71:62 (21:8, 34:19, 47:35). Tako su Splićani finalnu seriju okončali sa 2:0, jer su prije četiri dana u Splitu slavili sa 76:66.

Gosti iz Splita su od samog početka kontrolirali utakmicu i rezultat. Poveli su sa 11:0 i bez većih problema su držali "cibose" na pristojnom odstojanju. U 17. minuti imali su čak plus 19 (34:15).

Rađa je dominirao pod košem, a uz to je i odlično asistirao, dok je Žižić neumoljivo zabijao. Cibona bez ozlijeđenog Rimca, čiji su prodori pod koš itekako nedostajali, nije imala šansi. Kad se tome pridoda katastrofalan šut, 25 posto za dva poena i 11 posto za tri, 15 koševa zaostatka na poluvremenu još i nije bio tako loš rezultat.

Iako su se "cibosi" u 27. minuti primakli na samo osam poena minusa, ni tada nisu djelovali kao momčad koja je sposobna načiniti preokret.

Najbolji igrač susreta bio je Dino Rađa, koji je upisao 13 koševa, 16 skokova i 6 asistencija. Žižić je sa 23 koša, kao i u prvom susretu, bio najefikasniji. Subotić je dodao 15, a Zdovc 14 koševa.

Kod Cibone najefikasniji su bili McClinton sa 20 i Mamić sa 11 poena.

Dobra vijest za Split, a za hrvatsku košarku?

Na večerašnjoj pobjedi, kao i osvojenoj tituli, Split treba zahvaliti velikom Dinu Rađi koji je usred sezone odlučio doći u klub i pomoći talentiranim klincima. Sa sobom je doveo Zdovca i Sesara, došao je i Skansi.

Uz iskrene čestitke Splićanima na pobjedi nad indisponiranim Cibosima koji ni po čemu nisu zaslužili titulu, ostaje zapitati se što će od svega toga imati hrvatska košarka.

Naime, radi se o instant uspjehu nakon kojeg će Split napustiti i Skansi i Zdovc i Sesar, vjerojatno i neki drugi, a sve će opet ostati na skupini talentiranih mladića koji ne mogu sami.

Pročitajte više