La Liga

Sport: Evo koliko je Griezmann zaradio u Barceloni i zašto je otišao

Foto: Joan Monfort/AP Photo/Guliver Image

ANTOINE GRIEZMANN je zaradio 46.5 milijuna eura za dvije sezone provedene u Barceloni, a čekalo ga je još minimalno 60 milijuna eura, otkrio je katalonski Sport.

Francuz je u Barcelonu stigao na ljeto 2019. godine za 120 milijuna eura, a potpisao je ugovor do 2024. godine, prema kojem je trebao zaraditi pravo bogatstvo.

Početna plaća iznosila je 17 milijuna eura

U ugovoru je stajalo da će njegova početna godišnja plaća iznositi 17 milijuna eura i da će se svake sezone povećavati za jedan milijun eura, što znači da je u sezoni 2023/24. trebala iznositi 21 milijun eura.

Pored osnovne plaće, Griezmann je imao dodatne bonuse. Po potpisu ugovora dobio je još pet milijuna eura, a u svakoj sezoni s minimalno 60 posto utakmica za klub imao bi zagarantiranih još 2.5 milijuna eura. Plasman u osminu finala Lige prvaka donosio mu je pola milijuna eura, a svaka naredna stepenica u ovom natjecanju, još dodatnih milijuna eura.

Za osvajanje La Lige imao je 1.5 milijuna eura, a za eventualno osvajanje trostruke krune u jednoj sezoni, dobio bi četiri milijuna eura.

Mogao je zaraditi još 114.5 milijuna eura

Kada se zbroje svi bonusi i godišnja plaća iz prve dvije sezone, Griezmann je zaradio 46.5 milijuna eura. U preostale tri sezone, imao je zagarantiranih 60 milijuna eura, a maksimalni iznos koji je mogao zaraditi do kraja ugovora iznosio je 114.5 milijuna eura. Onda je sasvim jasno zašto ga je Barcelona poslala na posudbu u Atletico Madrid jer katalonski div je u ogromnim financijskim problemima.

Barcelona je u financijskom kolapsu nakon što je ostala bez Messija. Katalonci trebaju novac i uprava kluba odlučila je vratiti Griezmanna u Atletico. 

Madridski klub je preuzeo plaću Francuza, koji će ovu sezonu provesti kao posuđeni igrač, a postoji opcija da mu se posudba produlji za još godinu dana, nakon čega bi Atletico morao otkupiti njegov ugovor za oko 40 milijuna.

Pročitajte više