HRVATSKI NOGOMETAŠI

Sport: Barca je bila nezahvalna prema Rakitiću

Foto: Getty Images/Guliver Image

BARCELONA je na svojim službenim stranicama potvrdila transfer Ivana Rakitića u Sevillu.

Klub iz Andaluzije će za hrvatskog reprezentativca Barceloni platiti 1,5 milijuna eura uz mogućnost plaćanja dodatnih devet milijuna eura kroz bonuse. Rakitić je u Barcelonu došao baš iz Seville, koja ga je u ljeto 2014. godine prodala za 18 milijuna eura.

Rakitić je u ovih šest godina za Barcelonu odigrao 310 utakmica te je upisao 35 golova i 42 asistencije.

"Prije dvije godine Barca ga je mogla prodati PSG-u za 90 milijuna eura, a sad ga je praktički bila prisiljena pokloniti Sevilli kako bi olakšala proračun. Za Barcelonu je trenutno najvažnije da se riješi starijih igrača koji puno zarađuju, a više ne daju toliko na terenu. To su najčešće ružni rastanci, a Rakitićev odlazak je samo početak. Barci je ovog ljeta najvažnije ne da zaradi, nego da što manje izgubi i zato je ispala nezahvalna prema Rakitiću, kojeg se praktički riješila. Eventualni novi dolasci ovisit će isključivo o tome koliko će klub uspjeti uštedjeti. Rakitićev odlazak ukazuje na to kakav će biti ovaj prijelazni rok za Barcelonu", napisao je novinar Sporta u komentaru o Rakitićevu odlasku.

Iako su se u njegovom razdoblju u Barceloni promijenila tri trenera, Rakitić je igrao kod svakog i bio je gotovo nezamjenjivi član prve momčadi. Hvalili su ga svi treneri, a on je uvijek govorio da želi ostati u Barceloni. 

Od Barce će se oprostiti u srijedu press konferencijom u 11 sati.

Pročitajte više