Sramota! Amerikanci prodaju besplatne ulaznice za Alijevu dženazu

Foto: Hina

JEDAN od najvećih boksača i sportaša svih vremena Muhammad Ali bit će pokopan u petak 10. lipnja u rodnom Louisvilleu, a komemoraciji će nazočiti brojne slavne osobe.

Američki mediji su objavili kako će lijes s Alijevim tijelom između ostalih nositi glumac Will Smith te bivši svjetski prvak u teškoj kategoriji Lennox Lewis. Will Smith je 2001. glumio Muhammada Alija u filmu “Ali” te je nominiran za nagrade Oscar i Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca. Uz Smitha i Lennoxa Lewisa lijes će nositi članovi Alijeve obitelji. Tijekom sprovoda jedan od govornika će biti i bivši američki predsjednik Bill Clinton. Pozvani su i turski predsjednik Recep Erdogan, jordanski kralj Abdullah, i još neki svjetski moćnici. 

No, Alijev sprovod izazvao je interes tisuća fanova koji žele biti dio povijesnog događaja, a u dvoranu će stati samo 15 tisuća ljudi. Organizatori su odlučili poštovati želju legendarnog boksača da ulaz na sprovod bude besplatan i podijeliti ulaznice, koje su u redovima ispred dvorane u Luisvilleu čekale tisuće. Ali, koji je nakon osvajanja titule prvaka svijeta prešao na islam, u svojoj je oporuci istaknuo i da mu se mora klanjati dženaza.

Neki su nudili i 50 dolara osobama koje će umjesto njih stajati u redu za ulaznice. Oni koji su se dokopali dijela povijesti, shvatili su da na Alijevoj smrti mogu zaraditi, pa su svoje ulaznice stavili na prodaju, ali sramotan potez nije se svidio fanovima legendarnog boksača koji iz poštovanja odbijaju platiti ulaznice.

Pročitajte više