Sramota: Goodridge više nije "Big Daddy", sada je samo stara vreća za napucavanje!

NIJE se radilo o najboljem borilačkom događaju u Europi ove godine kako su najavili organizatori Noći škorpiona 6, a Gary Goodridge je jako daleko od 10 najboljih boraca svijeta u ovom trenutku, no Karlovčanin Igor Mihaljević sinoć je uspio uzeti skalp velikom "Big Daddyju".

> Overeem i Goodridge u Karlovcu: Big Daddy protiv domaćeg dečka i srpski Fedor protiv Attile

> "Big Daddy" za Index otkrio kako je nakon borbi protiv Fedora i Minotaura završio u Karlovcu


Nažalost, pobjeda bi bila puno veća da je Goodridge barem sjena onog borca koji je ulazio u MMA ringove protiv Fedora, Minotaura, Colemana, Overeema ili K-1 pozornice s Aertsom, Le Bannerom, Huntom...


Danas, u 44. godini, Goodridge je samo vreća za napucavanje koja je došla uzeti još koji dolar prije nego što jednom zauvijek zaključa bravu. Sinoć je poslužio upravo za to, a to je prepoznalo i oko 2 tisuće gledatelja koji su u karlovačkoj dvorani Mladost zvižducima popratili njegovo statiranje u ringu. I takav nikakav, nezainteresiran, pa i pomalo smiješan, niti u jednom trenutku nije bio uzdrman iako je Mihaljević pogodio barem 50 čistih udaraca. Big Daddy i dalje ima bradu koja može popit nemoguće, no nažalost nema više ništa drugo.

"On, možemo reći, nije u zenitu karijere, no i dalje je jako čvrst borac koji može snažno udariti. Malo je bilo frustrirajuće jer sam imao dojam da sam ga nekoliko puta uzdrmao, no zapravo nisam. Stalno se vraća i vraća. Nevjerojatno je koliko može primiti udaraca. Pogađao sam čvrsto, teško, no on je samo malo zašepao i išao dalje. Može primit jako puno batina", rekao je Mihaljević za Index nakon svoje daleko najveće pobjede u karijeri dodavši:

"Kad su mi na početku prošli udarac ili dva, mislio sam da ću ga nekako uspjeti završiti. No nije išlo. Nadam se da će mi ova pobjeda otvoriti neka vrata. S pobjedom protiv Garyja Goodridgea možeš doći do nekog promotora. Nisam ga nokautirao, no pobijediti ovakvu legendu je veliki skalp. Plan mi je boriti se svakih mjesec, mjesec i pol dana i vidjeti hoće li mi se otvoriti koja vrata."

Wegh uzeo WFFA pojas protiv "Srpskog Fedora"


Borba Mihaljević - Goodridge jedina se održala po K-1 pravilima dok smo ostali sedam (prvobitno je bilo najavljeno čak 12 borbi) gledali po MMA pravilima. Mnogo se očekivalo, a malo dobilo i od borbe za europski WFFA titulu u kategoriji do 95 kg. Attila Wegh je sudačkom odlukom slavio protiv "Srpskog Fedora" Aleksandra Radosavljevića u jednoj vrlo izjednačenoj borbi koja je mogla otići i na drugu stranu. Wegh je doduše češće pogađao, no dojam je bio da je Radosavljević bio opasniji uzdrmavši u nekoliko navrata Slovaka koji se na koncu okitio pojasem koji mu je predao jedan od njaboljih boraca svijeta Alistiar Overeem. Nizozemac je u Karlovac stigao kao poseban gost eventa izazvavši buru oduševljenja u dvorani.  Overeemom izlazak  u ring bio je otprilike i najuzbudljiviji trenutak večeri, što dovoljno govori o ostatku programa.

Poljak se vratio pobjedom

Treba spomenuti i povratničku pobjedu Emila Poljaka koji se nakon dugo vremena vratio u MMA vode. Poljak se u prvoj verziji trebao boriti protiv Overeemovog brata Valentjina koji je zbog nejasnih razloga objašnjenih bolešću otkazao nastup u posljednji trenutak. Kao zamjena je uletio Slovak Ivan Dimitrov kojeg je Poljak nakon početnog ispitivanja snaga načeo razornim low kickovima, da bi ga jednim snažnim krošeom srušio na parter i završio ground&poundom.

Možda najatraktivnija borba bila je ona Crnogorca Vladimira Vučkovića i Mađara Roberta Sarkozija. Oba su borca izgledala odlično propremljena, a Mađar je na koncu slavio gušenjem iako je i Crnogorac imao odličnih poteza posebno pred kraj prve runde kada je dominirao u parteru.

Ukupno - tragično

Ukupni dojam bi se mogao opisati jednom riječju  - razočaravajuće. Kada najavljujete najjači borilački spektakl u Europi sa facama kao što su braća Overeem, Gary Goodridge, a borce kao što su Radosavljević ili Vegh predstavljate kao najboljie u Europi, onda čovjek očekuje nekoliko sati brutalne zabave u kojima ćete potpuno zaboraviti na ostatak svijeta. Sinoć e bilo upravo suprotno. Loša produkcija i neuvjerljivi borci natjerali su nas da gledamo na sat i nervozno iščekujemo ono što je trebala biti poslastica večeri. A onda je uslijedilo najveće razočarenje. Čovjek koji je nekoć bio u samom vrhu Pride i K-1 stigao je u Karlovac samo pokupiti novac i zabaviti raju. To je ono što se zove jeftino prodavanje ugleda. Čak se niti Overeem nije mogao načuditi Big Daddyju koji je u nekim trenucima izgledao kao cirkusant. Nije mu bilo niti neugodno. Nama je...


Rezultati:

Amaterske borbe MMA:

Jasminko Barković - Toni Sikirić (ozljeda)
Dragan Matijević - Jasmin Solaković (1R TKO)
Tomaš Deak - Josip Deur (1R, TKO - KS)

Profesionalne borbe MMA:

Damir Geušić - Rastislav Hanulaj (1R poluga na ruku)
Vladimir Vučković - Robert Sarkozi (2R gušenje)
Emil Poljak - Ivan Dimitrov (1R TKO)
Aleksandar Radosavljević - Attila Vegh (odluka sudaca)

K-1 pravila:

Gary Goodridge - Igor Mihaljević (odluka sudaca)

Pročitajte više