rukomet

Srbi se naklonili Hrvatskoj i vjeruju u prolaz: Znamo kako ćemo pobijediti Francusku

HRVATSKA rukometna reprezentacija ostvarila je prvu pobjedu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj, svladavši u subotu u Szegedu Srbiju s 23:20 (11:9), što hrvatskim rukometašima otvara put prema plasmanu u drugu fazu natjecanja.

Hrvatska je kontrolirala utakmicu gotovo svih 60 minuta, dopustivši Srbiji da bude u minimalnoj prednosti samo u dva navrata tijekom prvog poluvremena. Hrvatsku u posljednjem kolu, u ponedjeljak u 18 sati, čeka utakmica protiv već otpisane Ukrajine, dok će Srbija protiv Francuske trebati pobjedu od +2 golova razlike kako bi se probila među dvije najbolje reprezentacije u skupini C koje će nastaviti natjecanje. 

"Čestitke Hrvatskoj. Na kraju prvog poluvremena imali smo najveći problem. Bilo je teško poslije vratiti se u drugom poluvremenu. Borili smo se, ali to nije bilo moguće. Gubili smo dosta lopti, a i njihov golman je imao neke sjajne obrane. Bilo je problema u napadu protiv jake obrane. Slažem se da je tim koji je igrao bolju obranu pobijedio. Zadovoljan sam timskim duhom, kako su igrači radili. To nije bilo dovoljno, ali nastavljamo, probat ćemo poboljšati našu igru'', rekao je srpski izbornik Toni Gerona.

Srpski golman Vladimir Cupara bio je najbolji igrač svoje ekipe. Cupara vjeruje da Srbija može dobiti Francusku u ponedjeljak.

"Čestitam mojim prijateljima, treneru, suigračima, što smo se borili večeras. Čestitam Hrvatskoj na pobjedi. Protiv Francuske ćemo dati sve od sebe. Ako hoćemo igrati u glavnoj rundi, moramo pobijediti. Znamo kako ćemo to napraviti i znamo kako ćemo se pripremiti. Moramo pobijediti'', rekao je Cupara.
 

Pročitajte više