SRBIN POSTAJE TREĆI NAJSKUPLJI NOGOMETAŠ U POVIJESTI Lazio dobio ponudu od 170 milijuna eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

MANCHESTER UNITED i njegovih 100 milijuna eura ispadaju smiješni nakon što je najtraženiji veznjak na tržištu postao službena meta najbogatijeg katarskog kluba.

Sergej Milinković-Savić (22), veznjak Lazija i reprezentacije Srbije, prelazi u PSG za 170 milijuna eura, piše Corriere dello Sport, koji otkriva cifru, gotovo deset puta veću od 18 milijuna eura, koliko je rimski klub platio za SMS-a prije tri godine Genku.
 
Do sada su sjajni mladi igrač sredine terena (95 nastupa, 17 golova i 14 asistencija u dvije i pol sezone u Laziju) i njegov klub odbijali sve ponude, pa čak i pokušaje pregovora, ali prema talijanskom izvoru koji otkriva priču, laziale je razvalila ponuda koju su dobili iz Pariza.

Nakon što Lazio prihvati navedeno bogatstvo, Milinković-Savić postaje treći najskuplji nogometaš u povijesti, a PSG bi u samo godinu dana kupio svu trojicu: Neymara, plaćenog 222 milijuna eura, Mbappea dovedenog za 180 milijuna eura, naslijedio bi i Milinković-Savić od 170 milijuna eura. 
 
SMS bi postao najskuplji nogometaš Serie A i debelo nadmašio rekord koji je postavio Paul Pogba, kojeg je Manchester United prošlog ljeta od Juventusa kupio za 110 milijuna eura. 
 
PSG traži igrača kao što je Milinković-Savić, čvrstog, snažnog udarca i vrhunske tehnike, što su odlike srpskog veznjaka visokog 192 centimetra jer Thiago Motta ima 35 godina. U veznjaku za kojeg su spremili 170 milijuna eura vide savršenu zamjenu.

Pročitajte više