Srebrić: 2003. je bila uspješna za hrvatski nogomet

NAKON plasmana "A" i mlade reprezentacije na završnice Europskog prvenstva, uvjereni smo da će isti uspjeh ostvariti i igrači do 19 godina na kvalifikacijskom turniru u Turskoj čime bi na najljepši mogući način zaokružili ovu iznimno uspješnu godinu za hrvatski nogomet, izjavio je danas na posljednjoj konferenciji za tisak u ovoj godini glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zorislav Srebrić.

On je istaknuo da će se 26. siječnja na Malti održati sastanak predstavnika nogometnih saveza zemalja koje se nalaze u 8. kvalifikacijskoj skupini za odlazak na Svjetsko prvenstvo što će se 2006. godine održati u Njemačkoj (Švedska, Hrvatska, Bugarska, Island, Mađarska, Malta).

Izbornik Otto Barić rekao je da ima potpuno jasnu sliku i popis od 25 nogometaša na koje računa za nastup na EP u Portugalu. Po njegovim riječima ima za svako mjesto u momčadi po dva igrača i jedna mu je želja da svi budu zdravi i redovito igraju u inozemnim klubovima.

Barić je zamolio novinare da mu pomognu u stvaranju dobre atmosfere oko reprezentacije, jer, kako je naglasio "svi smo na istom zadatku i uspjesi hrvatske reprezentacije nam moraju biti na prvom mjestu".

Kao priprema za nastup u Portugalu odabranici Otta Barića odigrat će pet utakmica i to, po njegovim riječima, protiv snažnijih protivnika od naše reprezentacije. Prvi susret igrat će se 18. veljače u Splitu (20.45 sati) protiv reprezentacije Njemačke, 31. ožujka u Zagrebu protivnici će nam biti Turci, a 28. travnja reprezentacija BiH u još nepoznatom gradu.

Posljednja dva dvoboja Hrvatska će odigrati 29. svibnja i 5. lipnja protiv Rumunjske i Slovačke, ali još uvijek nije dogovoren redoslijed odigravanja.

Termini za odigravanje utakmica za odlazak na SP u Njemačkoj u 2004. su: 4. i 8. rujna, 9. i 13. listopada, 17. studenoga.

Izbornik mlade reprezentacije Martin Novoselac posebno je zahvalio klupskim trenerima bez kojih ne bilo niti mladih talentiranih nogometaša i istaknuo važnost kontinuiranog održavanja kampova HNS-a.

Pročitajte više