Srebrić: Tomašiću želimo svu sreću, spremni smo suočiti se s kritikama

NAKON što je hrvatski nogometaš Igor Tomašić dobio bugarsko državljanstvo i najvjerojatnije će zaigrati za Bugarsku u kvalifikacijama za EURO, kontaktirali smo glavnog tajnika HNS-a Zorislava Srebrića koji je rođenom Kutinjanu poželio sreću.

"Stav naše kuće je bio i još uvijek je da igrači koji nisu u širem krugu kandidata za hrvatsku reprezentaciju mogu kandidirati za nastupe u drugim reprezentacijama, jer to je princip kojeg i mi primjenjujemo kad su u pitanju igrači koji trebaju dobiti hrvatsko državljanstvo." - kazao nam je Srebrić kojeg smo zatekli u Njemačkoj gdje je pripremao teren za dolazak hrvatske reprezentacije.

"Mi nemamo ništa protiv da Tomašić u bugarskoj reprezentaciji izrazi svoje nogometne sposobnosti. Slična situacija je bila i s Vastićem koji je na kraju odlučio da će ipak igrati za austrijsku reprezentaciju. Iako se procjena vrši od slučaja do slučaja. Kod nekih je u pitanju to što nisu u užem krugu, a neki i jesu među 22 kandidata ali se ipak odluče za drugu reprezentaciju" - nastavio je Srebrić.

"Kod Vastića smo mi, a osobno i ja, uložili najveće napore, ali se on ipak odlučio nastupati za Austriju. Mi smo razumjeli njegovu odluku jer su u onom trenutku za Hrvatsku igrali Šuker, Bokšić i Vlaović. On sebe nije vidio u pet minuta po utakmici na terenu i odlučio je kako je odlučio" - pojasnio je Srebrić situaciju s Vastićem.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza priznao je kako Tomašić nije bio u njihovim planovima u posljednjih pet godina, iako su znali gdje igra i kako igra.

"Moramo se suočiti i izdržati eventualne kritike, bude li ih bilo u slučaju Tomašić. U nekim mogućim kritikama struka će morati dati odgovor na pitanje zašto Tomašić nikad nije igrao za hrvatsku reprezentaciju" - odgovorio nam je Srebrić na pitanje što će se dogoditi ako Tomašić postane jedna od bitnih karika bugarske reprezentacije.

"U kvalifikacija za EURO mi nismo u grupi s bugarskom reprezentacijom, ali se možda nađemo u završnici prvenstva. Mi Tomašiću želimo svu sreću i neka uspije, a uvijek će se znati da je on Hrvat." - kazao je Srebrić dodajući: "On je hrvatski nogometaš, osnove i nogometno obrazovanje je stekao u Hrvatskoj gdje je prošao i nogometnu školu. Drago nam je što će igrati u bugarskoj reprezentaciji. Još jednom ponavljam da mu želim svu sreću".

A.H.

Pročitajte više