Sretni "dobitnici": Tražili paket ulaznica, dobili kartu za potencijalno hrvatsko finale

POD SVODOM zagrebačkog hotela Sheraton kompjuterskim su ždrijebom, pod budnim okom komisije, izvučeni sretni dobitnici prava na kupnju ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije na Euru u Austriji i Švicarskoj.

Prijave za ulaznice zaprimale su se do 1. ožujka, a ždrijebano je 213.617 prijava kojima se potraživalo više od 42 tisuće ulaznica. HNS je, podsjetimo, 8020 ulaznica za ukupno šest utakmica hrvatske reprezentacije odlučio pustiti u internet prodaju. Ostatak (čak 64 posto od ukupnog broja ulaznica s kojima HNS raspolaže) otišao je u ruke sponzora, članova izvršnog odbora, navijačkih skupina, igrača i njihovih intimusa te prijatelja saveza.

1120 web prijava je eliminirano zbog neispravnog unosa podataka. Sve ispravne prijave kompjutorski su se izmiješale te je složen novi kronološki poredak, a svaka prijava imala je svoj redni broj, obznanjen već po unosu prijave na HNS-ovom webu. Ždrijebom je za svaku od utakmica u ponudi određen prag do kojeg su rednim brojevima poredane dobitne prijave.

Prvi dobitnik je prijava pod rednim brojem 970426 čije je vlasnik izvjesni Marin iz Zagreba. On je, kao dobitnik broj jedan na poklon dobio i dres hrvatske reprezentacije. "Marin ZG" zatražio je jednu ulaznicu samo za utakmicu s Njemačkom, dok je primjera radi, prvi dobitnik koji je zatražio maksimalan broj ulaznica (šest utakmica po dvije osobe) na 14. mjestu.

Ovakav sustav ždrijeba sugerira da će mnogi dobitnici koji su zatražili maksimalan paket ulaznica dobiti mogućnost kupnje ulaznica samo za drugi krug, a mnogi od njih samo za finale!  Ne prođe li Hrvatska u daljnji tijek natjecanja novac će "dobitnicima" biti vraćen putem tekućeg računa.
Sretnici HNS-ove online lutrije trenutno su samo vlasnici prava na kupnju ulaznica.

Svi će sudionici nagradne igre u naredna 24 sata biti obaviješteni mailom, bez obzira je li im kompjutor dodijelio pravo na kupnju ulaznice. Rok za uplate starta u ponedjeljak, 10. ožujka, i traje dva radna dana, zaključno sa srijedom. Potom će se tri dana pričekati da uplate sjednu na račun HNS-a. Svi dobitnici koji ne podmire račun bit će diskvalificirani te će njihovo pravo prijeći na sljedećeg ispod crte.

D.R.
Foto: L.T.

Pročitajte više