Srna: Dodatne kvalifikacije za Hrvatsku nisu uspjeh

KAPETAN hrvatske reprezentacije Darijo Srna vratio se u klub nakon reprezentativne stanke i već je mislima u izazovima koje ga očekuju u dresu Šahtara. Ipak, ždrijeb parova dodatnih kvalifikacija za Euro 2012 nije mu promakao. I on, kao i izbornik Bilić, osvetu protiv Turaka čeka već tri godine.

> Turci su označili kraj jedne hrvatske ere. Mogu li biti i novi početak?

> Prisjetimo se drame s Pratera 2008. godine: Kako su Turci rasplakali Hrvatsku

> Turci: Ne smeta što uzvrat igramo u Hrvatskoj, prva utakmica je ključna

> Mamić: Pregazit ćemo Tursku kao plitki potok!

> Bilić: Tri godine sanjamo osvetu. Kvalitetniji smo od Turaka i moramo proći!

"Imamo mjesec dana ispred sebe za pripremu. Dodatne kvalifikacije za Hrvatsku nisu uspjeh", komentirao je Srna razočarano: "Izgubili smo od Grčke, najvažniju utakmicu sezone. Ovo nam je posljednja prilika da se plasiramo na Euro, a Turska je jako težak protivnik".

"Pobijedili su nas na penale 2008. godine. To što smo ih sada opet izvukli mora biti sudbina", dodao je Srna.

"Sada sam potpuno koncentriran na Šahtar. Ne treba zaboraviti da nam slijedi Dinamo Kijev u ukrajinskom kupu. Nikada do sada nismo imali tako gust raspored, barem otkada sam ovdje. Sljedeća utakmica nam je s Tavrijom, očekujem uzbudljivu utakmicu i tri boda, ali neće biti lako", zaključio je Srna.

Mandžukić: Turska je težak suparnik, ali bolji smo od nje

Optimistično Mario Mandžukić gleda prema dodatnim kvalifikacijama za Euro u kojima će se hrvatska nogometna reprezentacija u dvije utakmice ogledati s Turskom.

"Dobili smo teškog suparnika. Još uvijek nam je svima u glavi bolno ispadanje protiv Turaka na EP-u 2008, tako da ćemo u predstojeće utakmice ući visoko motivirani. Mislim da imamo bolju momčad i da ćemo na kraju izaći kao pobjednici iz tih dvoboja", poručio je Mandžukić putem web-stranice svoga kluba Wolfsburga.

Pročitajte više