LIGE PETICE

Srpska senzacija koju dovodi Real: Kovač mi je promijenio karijeru i pokazao put

Foto: EPA

LUKA JOVIĆ odradio je briljantnu sezonu u Eintrachtu iz Frankfurta koju bi mogao obogatiti velikim transferom u Real Madrid.

Mladi srpski napadač ove sezone postigao je 27 golova (17 u Bundesligi, deset u EL-u) i tome dodao šest asistencija. Očekuje se da će ga Real platiti 60 milijuna eura.

Srušio je rekord Bundeslige, uspoređuju ga s Falcaom

Jović se još jednom osvrnuo na sezonu na izmaku koja mu je promijenila život. 22-godišnjak je u prvom dijelu sezone postigao 12 golova i postao najmlađi u povijesti Bundeslige kojem je to pošlo za rukom.

"To je bilo vrijeme kad sam bio u najboljoj formi. Iskreno, potajno sam se nadao ovakvoj sezoni. Ali najvažnija stvar je ekipa koja je imala dobru sezonu", rekao je Luka Jović za službene stranice njemačke Bundeslige.

Srpski napadač uvršten je u najbolju momčad Bundeslige za ovu sezonu. Odavno ga uspoređuju s Radamelom Falcaom.

"Nisam sumnjao u svoje kvalitete. Kada je u pitanju Falcao, igramo na prilično sličan način, oduvijek sam želio biti kao on", dodaje Jović.

Sazrio je kod Kovača, na SP-u u Rusiji nije puno igrao

Talentirani napadač svoj igrački uspon započeo je u sezoni 2017./18., kada je na klupi Eintrachta sjedio sadašnji trener Bayerna Niko Kovač.

"On je trener koji je promijenio karijeru. Čovjek koji mi je pokazao pravi put. Sretan sam što sam radio s njim u životu", ističe srpski reprezentativac.

Iako nije imao zapaženu ulogu na SP-u u Rusiji, nastup na najvećoj nogometnoj smotri na svijetu bio je od ogromnog značaja za 22-godišnjaka.

"Igrao sam par minuta na Svjetskom prvenstvu, ali je to za mene bila dobra motivacija pred prošlu sezonu", podvukao je Jović.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više