KOMNEN ANDRIĆ

"Lijepo je biti Srbin u Zagrebu. Svađa oko Kosova u Dinamu je izmišljena"

Instagram/Komnen Andrić

KOMNEN ANDRIĆ prvi je Srbin u Dinamu od hrvatske samostalnosti. 

Za sebe tvrdi da nije dijete rata, da su ga u Zagrebu fantastično prihvatili te da, otkako je u Hrvatskoj posljednjih godinu i pol dana, nije imao ni najmanje neugodno iskustvo.

U intervju za srpski Alo otkrio je kako se najviše zafrkava sa suigračem Amirom Rrahmanijem, rođenim u Prištini. No zbog jedne izjave nastao je incident.

"Na mom prvom ulasku u svlačionicu Dinama, Rrahmani me je kroz šalu prozivao nešto za Kosovo. Fino, kulturno sam mu rekao: 'To si sad napravio i nikad više. Možemo se šaliti, biti prijatelji, ali Kosovo mi ne diraj.' Shvatio je da je pretjerao. Veliki smo prijatelji i danas, taman posla da ima neke zle krvi. Nikad nikome neću dozvoliti da prijeđe granicu dopuštenog, kao što je i ja ne prelazim", prenio je srpski Alo izjave Komnena Andrića.

Dinamov napadač, rođen u Novom Pazaru, i kosovski reprezentativac Rrahmani, rođen u Prištini, potvrdili su nam da su izjave potpuno izmišljene. Andrić je u intervjuu pričao o fantastičnom životu u Zagrebu, gdje ga nitko nikada nije krivo pogledao.

Andrić i Rrahmani kažu da između njih nema apsolutno nikakvih problema.

"Lijepo je biti Srbin u Zagrebu. Osjećam se ovdje kao kod kuće. Godi ti kad te u tako velikom klubu kao što je Dinamo u startu dočekaju kao člana obitelji. Srbija je moja zemlja i s ponosom, na svakom koraku, ističem svoje srpsko porijeklo. Ponavljam, nikad ne bih zaigrao ni za jednu drugu reprezentaciju osim za Srbiju. I nitko me za ovih godinu i pol u Hrvatskoj nije krivo pogledao, a kamoli da sam osjetio nekakvu mržnju. To strašno cijenim", priča Komnen pa dodaje:

"Veliki sam vjernik i puno mi znači što je pravoslavna crkva na jednom takvom mjestu, u strogom centru grada. Imam veliko poštovanje prema tome što je ostala očuvana i u najtežim vremenima. Normalno je da kao Srbin, gdje god se nalazim, čuvam srpske običaje i tradiciju. U Zaprešiću, sad i u Dinamu, igrači se krste i mole na različite načine, a moja tri prsta dosad nikome nisu smetala. Znate, to što sam rođen 1995. i nisam dijete rata, vjerojatno mi je pomoglo da bez opterećenja dođem u Dinamo."

Pri realizaciji transfera iz Intera u Dinamo svoju ulogu je odigrao i Zdravko Mamić.

"On me za vrijeme pregovara nekoliko puta zvao telefonom i uvjeravao da je Dinamo prava sredina za mene. Jako cijenim njegovo mišljenje jer on zna nanjušiti igrača, procijeniti što je dobra priča za jednog nogometaša."

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više