HAJDUK

Stanić čeka Tudora da preuzmu Hajduk. Danas zadnja utakmica za Burića?

Foto: Index

HAJDUK danas od 17:30 sati igra na Poljudu protiv Istre, što će biti zadnja utakmica u drugom mandatu trenera Damira Burića, piše Dalmatinski portal.

Glavni kandidat za Burićeva nasljednika je Igor Tudor. S obzirom na te promjene otpada i ideja o povratku Marija Maloče, koji je bio želja aktualnog trenera za sljedeći prijelazni rok.

Tudor je trebao postati trener još dok je predsjednik Hajduka bio Jasmin Huljaj, sve je bilo dogovoreno, ali je Huljaj, odnosno oni koje je u Hajduku zastupao, preko noći promijenio smjer te je on tako otpao iz kombinacija.

Dolazi li Stanić?

Ipak, ono glavno pitanje koje muči ljude u Splitu je pitanje novog sportskog direktora kojeg Uprava kluba traži već neko vrijeme, a kao najizgledniji kandidat spominje se Mario Stanić.

Stanić bi trebao zamijeniti Sašu Bjelanovića, ali dogovor navodno još nije postignut. Proteklih dana razgovarali smo sa Stanićem, koji ne želi još uvijek javno otkriti detalje o razgovorima koje vodi s Hajdukom, ali poznato je da ga priča o vođenju struke Hajduka i izgradnji sustava na Poljudu zanima već dugo.

Dosad je vješto izbjegavao sve funkcije u hrvatskom nogometu, a sada bi mogao preuzeti jednu od najnezahvalnijih pozicija, sportskog direktora Hajduka koji tek treba složiti dugoročnu sportsku strategiju iako je u klubu najavljuju već godinama.

Puno problema u klubu

U Hajduku su trenutno tako upražnjene dvije važne funkcije, Marin Brbić praktički je ostao sam u Upravi i drže ga samo prihvatljivi rezultati prijatelja Šolte na klupi.

Iako su u klubu planirali da neće biti potresa i rezova, godina je posebno turbulentna na Poljudu, a posljednji su otišli Saša Bjelanović, sportski direktor, i Lukša Jakobušić, dopredsjednik kluba. Posljednjih godina u vodstvu Hajduka izmijenilo se tridesetak imena.

"Popio sam kavu sa Stanićem kao i s 15 drugih ljudi. Piše se svašta i puno se izmišlja. Pričam s mnogobrojnim ljudima iz struke, o potencijalnim igračima, o nogometu, o svemu. Ispipavamo teren, ali ne žurimo, ništa se neće dogoditi još mjesec dana", rekao nam je 23. studenog predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Vrijeme ide, a Brbić šuti

Rok od mjesec danas je sve bliži i čini se da će velike promjene koje su najavljene uskoro biti i službeno objavljene. Ipak, Brbić ostaje zatvoren.

Danas je počelo učlanjivanje u klub za 2020. godinu, a među prvima se učlanio predsjednik Marin Brbić koji je još jednom istaknuo kako će prihod od članarina ići za izgradnju Hajdukova kampa.

Na upit o stanju u klubu, odlasku Burića i angažmanu Stanića, rekao je:

"Stanje u Hajduku je takvo da se danas u 17:30 sati igra utakmica u kojoj nam je pobjeda jako bitna", rekao je Brbić i ostao tajanstven po pitanju promjena u Hajduku. 

 

Pročitajte više