Monaco predstavio Crnogorca koji će zamijeniti Mbappea

Foto: AC Monaco

STEVAN JOVETIĆ novi je igrač Monaca. Klub iz Kneževine i službeno je potvrdio dolazak crnogorskog napadača.

Najava završetka ovog transfera stigla je prije dva dana, kada su procurile fotografije iz kluba na kojima Jovetić pozira u dresu s brojem 10, što je trebao biti znak da Kylian Mbappe ipak napušta Monte Carlo.

Jovetića su doveli za 11 milijuna eura iz Intera, a prošle sezone igrao je na posudbi u Sevilli i zabio nekoliko važnih i fantastičnih pogodaka. No Sevilla nije imala dovoljno novca za otkup ugovora pa je 27-godišnji Crnogorac preselio u Monaco.
 
 

 Jovetić je 2006. počeo karijeru u Partizanu, u kojem je postao najmlađi kapetan u povijesti, a 2008. preselio u Fiorentinu za više od 10 milijuna eura. U pet godina je za "Viole" odigrao više od 120 utakmica, a 2013. preselio u Manchester City. Zadržao se tri godine, ali nije se naigrao, jednu sezonu odradio je na posudbi u milanskom Interu koji je 2016. otkupio njegov ugovor, a onda ga proslijedio Sevilli i sada Monacu.

Vrlo sam sretan što sam došao ovdje. Monaco je velik klub, igrali su u polufinalu Lige prvaka i osvojili francuski naslov prošle godine. U momčadi je nekolicina sjajnih igrača", izjavio je Jovetić u priopćenju na službenom internetskom portalu Monaca.

Jovetić je četvrto ovoljetno pojačanje momčadi čija vrata čuva hrvatski reprezentativac Danijel Subašić. Prije njega u Monaco su stigli veznjaci Youri Tielemans i Soualiho Meite te branič Terence Kongolo.

 

Pročitajte više