Steve Kerr u suzama: Scene iz Beograda su me razorile. Nikad nisam vidio ovako nešto

Screenshot: Twitter

DEJAN MILOJEVIĆ (46), bivši srpski košarkaški reprezentativac kojem je zadnji posao bio onaj pomoćnog trenera Golden State Warriorsa, umro je prije šest dana u 46. godini od posljedica srčanog udara. Milojević je doživio infarkt tijekom večere igrača i trenera, nakon čega je odvezen u bolnicu, gdje je preminuo.

Bio je jedan od najtalentiranijih mladih trenera u Srbiji. Megu je vodio osam godina, do 2020. Zatim je otišao u Budućnost pa u NBA ligu. Od 2021. radio je u Golden Stateu, s kojim je osvojio i NBA prsten u sezoni 2021./2022. Osim trenerskih uspjeha, Milojević je imao sjajne rezultate i kao igrač. Tri puta je bio MVP ABA lige s Partizanom.

S reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je i zlato na Europskom prvenstvu u Turskoj 2001. godine. Uz to, Milojević je u Srbiji, ali i gdje god je igrao i trenirao, bio omiljen zbog požrtvovnosti, predanosti i vedrog duha. Zato ga oplakuju od Srbije do Amerike.

Omiljenog Dekija istovremeno oplakivali u Beogradu i San Franciscu

Tako je doslovno bilo i sinoć jer je u krcatoj beogradskoj Areni oko 23 tisuće ljudi plakalo na utakmici Partizana i Mege, klubova u kojima je pokojni Milojević stvorio igračko i trenersko ime. U isto vrijeme na drugom kraju svijeta, u San Franciscu, cijela momčad Golden Statea uplakana je gledala dirljive scene iz Beograda. To je sa suzama u očima objavio Steve Kerr. U velikanu s ukupno devet igračkih i trenerskih NBA prstenova šokantno preminuli Milojević bio je pomoćnik, a Golden State je na društvenim mrežama podijelio Partizanovu snimku potresnog oproštaja s Milojevićem.

Velikan koji je u karijeri osvojio i vidio sve šokiran beogradskim oproštajem s Milojevićem: Neviđeno. Ovo me razorilo

Nakon utakmice Partizana i Mege veliki Kerr je potresen, u majici na kojoj uz pokojnikove inicijale na srpskom piše "Brate", izjavio: "Cijela momčad gledala je beogradski oproštaj s Dekijem. To je na sve nas ostavilo takav dojam da smo morali otkazati trening.

Srceparajuće. Razarajuće. Tako se osjećam otkako je umro. Ovo mi je nešto najteže otkako sam u NBA ligi. Teško je opisati kako nam je ovih tjedan dana. Izgubili smo nekoga tako bliskog. I važnije od toga, najteže je vidjeti kako njegova obitelj pati. Zadnji dani su nam prožeti šokom, emocijama, velikim izljevima ljubavi... Ne znam jeste li vidjeli događaj u Srbiji, igrala su dva kluba u kojima je on bio. Mega, koju je trenirao, i Partizan, tim u kojem je bio zvijezda. Ne znam jesam li ikad vidio takvu počast nekome. Gledali smo to kao momčad. Stekli smo bolju sliku o tome što je Dejan značio svojim zemljacima. Naravno, puno je značio i nama, Nataši, Maši i Nikoli... Ovo je bilo razarajuće za nas."

Pročitajte više